"Да изчистим България заедно" с фокус върху засегнати от бедствия места, облагородяване и с образователни инициативи за деца

За 10-та поредна година най-продължителната доброволческа инициатива в България ще обедини доброволци, неправителствени и бизнес организации и институции в името на каузата за по-чиста околна среда. Кампанията, която е част от проекта на bTV Media Group „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“, ще се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

През 2022г. усилията на всички доброволци, участващи в кампанията - са съсредоточени в няколко посоки – планирани са едни от най-мащабните почиствания на речни корита – предвидени са 15 акции, ще бъдат подпомогнати много места, засегнати от бедствия като наводнения и пожари /около Рилския манастир/. За първи път ще се проведе акция по почистването на пътен участък, а в столицата София отпадъците за първи път ще се събират разделно.

Предвидени са много инициативи за почистване и облагородяване на инфраструктурата в природни паркове и места за отдих, както и облагородяване на културни и исторически паметници, с които България може се гордее. Тази година „Да изчистим България заедно“ ще получи невиждана подкрепа от учебните заведения в страната, а на много от локациите ще има и специални образователни инициативи за деца.

Още детайли за инициативата и интересна информация, можете да намерите тук.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Вижте още:

Българската ИТ консултантска компания “Ти Би Ай Инфо” ще бъде преименувана на Sirma InsurTech. Това съобщава “Сирма Груп Холдинг”, която преди месеци...