Дни на Белгия в България: Fun, food & wellbeing, 15 – 23 ноември 2018 г.Дните на Белгия в България миксират свеж коктейл от изкуство, гурме преживявания, голф и бизнес срещи.

Събитието, чието тринадесето издание се провежда от 15-и до 23-и ноември, е най-значимата годишна инициатива, която подкрепя развитието на българо-белгийските бизнес и културни връзки. По традиция то се организира от Посолството на Белгия в София и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“, в който членуват значителен брой белгийски компании, развиващи бизнес у нас. Патрон на фестивала е посланикът на Кралство Белгия у нас Н. Пр. Франсоа Бонтан. 

Фокусът в програмата на тазгодишното издание на Дните е как бизнесът може да оптимизира своя принос към благополучието не само на своите служители, но и на обществото като цяло. Затова и годишната бизнес награда "ПРИМУС ИНТЕР ПАРЕС" („Пръв сред равни“) ще премине под мотото „Бизнес и благополучие“ и ще отличи най-успешните в това отношение компании от силната българо-белгийска бизнес общност. И този път за изкуството е запазено специално място, както и за белгийската кулинария. Тази година към тези теми се присъединява и голфът.

Дните се откриват официално на 15-и ноември с джаз концерт на групата TOINE THYS TRIO. На следващия ден триото ще се изяви и в Студио 1 на Българското национално радио. Изложбата с белгийското изкуство на комиксите допълва културната компонента. 17-и ноември е отреден за приятен голф следобед. Бизнес срещите, вече в класически, а не в голф формат, са насрочени за 19-и, когато се връчва наградата "ПРИМУС ИНТЕР ПАРЕС", както и за 21-ви. Финалът на XIII-ите Дни на Белгия в България е на 23-и ноември с вечер, посветена на белгийското кулинарно творчество.

Дни на Белгия в България: Fun, food & wellbeing, 15 – 23 ноември 2018 г.

Вижте още: