Fibank подкрепя социалната програма  на Съюза на артистите в БългарияНа съвместно събитие днес Съюза на артистите в България (САБ) и Fibank (Първа инвестиционна банка) представиха проект за подкрепа на социалната програма на Съюза, който включва осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти.

Проектът бе представен лично от Изпълнителния директор на Fibank – г-н Васил Христов и председателя на САБ – г-н Христо Мутафчиев.

За допълнителна пенсия ще могат да кандидатстват артисти – ветерани от цялата страна. След направено запитване от страна на САБ до всички театри ще бъдат подавани имена на заслужили артисти с ниски пенсии и без възможности за допълнителен доход.

Проектът предвижда и отпускане на стипендии на талантливи студенти в областта на театъра.

„Fibank подкрепя социалната програма на Съюза на артистите в България. През месец май отпразнувахме празника на българската духовност с кампания, в която участие взеха известни български актьори. Припомнихме на българския зрител безценни произведения на Ботев, Вазов, Яворов. С настоящата инициатива изразяваме своята подкрепа към заслужилите български артисти, като реализираме проект, който ще осигури достойни старини на доказали се български творци.”, заяви г-н Васил Христов, Изпълнителен директор на Fibank.


Г-н Христо Мутафчиев допълни: „От името на Съюза искам да благодаря за оказаната подкрепа на Първа инвестиционна банка и затова, че застават до нас в трудни времена, когато всяка подкрепа е от значение. На Управителен съвет на Съюза на артистите в България ще бъде утвърден правилник за дейността на фонда, който ще отпуска допълнителни пенсии на наши заслужили колеги актьори. Надяваме се по този начин и с този конкретен проект да продължим да се грижим за спокойните старини на българските артисти”.

Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Fibank. Банката продължава своята дългогодишна политика за подкрепа на българската култура, образование и изкуство.

Вижте още:

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...