1323550Герджиков връчва Гран При на Константин Пенчев на Правосъдните награди Огнян Герджиков ще връчи статуетката Темида на бившия омбудсман Константин Пенчев на Годишните награди за правосъдие, които ще се състоят на 26-ти ноември в хотел Маринела. Гран При е най-големият приз за изключителен принос в правото. Миналата година със същата
статуетка бе удостоен именно професора.

Пенчев работи като съдия, като адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд, а 2010-та става национален омбудсман на България, като миналата година е сменен от Мая Манолова.

На церемонията ще бъдат наградени и Адвокат на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината, Дело на годината, Кантора на годината, Медиатор на годината, Правосъдие зад граница и Млад юрист, като номинираните са пазят в тайна до 26-ти вечерта.

Моника Маковей ще получи приз за Международно сътрудничество. 

Организатори на Годишните Правосъдни награди са Балканска Медийна Асоциация с подкрепата на Софийска Адвокатска Колегия.

Церемонията е с благотворителен характер - за три болни от церебрална парализа дечица. Средствата за тях ще се съберат чрез организирана томбола.


Герджиков връчва Гран При на Константин Пенчев на Правосъдните награди


 

Вижте още: