Гледайте онлайн концертните изпълнения от възобновения „Младежки конкурс за нова песен“

Вече можете да гледате онлайн в YouTube канала на МУЗИКАУТОР концертните изпълнения на финалистите от възродения „Младежки конкурс за нова песен“, който се проведе на 13, 14 и 15 февруари в Националния студентски дом, град София.

Млади творци и изпълнители представиха авторски песни на български и английски език и изразиха желанието си да станат част от музикалната сцена на България. Oт 48 явили се участници в конкурса за заключителната фаза бяха избрани 18 финалисти:

▪ NEX – Bleed for Me (група)

▪ Христи.янче – Мина седмица (индивидуален)

▪ Freakdale – Tell me (група)

▪ Нани – Далеч от мен (индивидуален)

▪ Overhook – SufferRain (група)

▪ Стефания – Fireproof (индивидуален)

▪ ФУЛ – Тъй както (група)

▪ Русита – Несъвършена (индивидуален)

▪ NONSENSE – Romania Pitbull (група)

▪ SERGIE – Врати (индивидуален

▪ Opium – In my sleep (група)

▪ Люба Александрова – IN TIME (индивидуален)

▪ Цвет – Силует (група)

▪ OnTheTree – Точка на пресищане (индивидуален)

▪ VEZHDI – BLOW UP (индивидуален)

▪ Kris Gran – Not Too Late (индивидуален)

▪ DeadAhead – Chase the dead skin (група)

▪ Юпитер 7 – Няма смисъл (група)

Голямата награда получи Александър Веждаров – VEZHDI, втората награда отиде при Русита, а третото място зае група „Цвет“. Тези изпълнители и групата получиха парични награди, както и професионални записи на техните песни, осъществени в студио на Българското национално радио.

Наградата на публиката, осигурена от Сдружение „Сцена Музика“, спечели група „Opium“ за песента „In my sleep“, а специалния приз на организаторите от МУЗИКАУТОР получи група „Юпитер 7“ за песента им „Не ме мисли“.

Награди раздадоха партньорите от Rock Academy, които отличиха група Overhook с песента „SufferRain“, група DeadAhead с песента „Chase the dead skin“ и група NONSENSE с песента „Romania Pitbull“.

Новото начало на „Младежки конкурс за нова песен“ бе поставено на 13, 14 и 15 февруари 2024 г., благодарение на организаторите – сдружението на автори и композитори МУЗИКАУТОР и Националният студентски дом, гр. София. Конкурсът се проведе под патронажа на Министерство на културата и Министерство на образованието и науката. Партньори на инициативата са: БНР, БМА, Сдружение „Сцена Музика“ и Rock Academy. Форматът е създаден преди десетилетия от именития български композитор и диригент Панайот Славчев. В миналото конкурсът се е провеждал ежегодно до 1990 г., като е давал поле за изява на музиката и е отличавал изпълненията на поколения млади творци от различни жанрове, сред които Кирил Маричков и „Щурците“, Георги Минчев, Михаил Белчев, Борис Годжунов, Васил Найденов, Стенли, Милена Славова, „Ревю“, „Ахат“, „Атлас“ и много други.

https://www.youtube.com/watch?v=czQwmRdBJVk&list=PLeGarEK9y_LLUvbKMwvP3w7MH5Pu9twD_


Възроденият „Младежки конкурс за нова песен“ отново представя музика отвъд „мейнстрийма“ и дава изява на ученически, студентски, младежки групи и самостоятелни автори и изпълнители.

Очаквайте следващото издание на „Младежки конкурс за нова песен“, в което участие могат ще вземат още млади вдъхновени творци, които създават качествена авторска музика.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...