Годишни награди "МаксиМ" за актьорски постижения в Театър "Българска Армия"

На 26 март, в навечерието на Международния ден на театъра, в Театър "Българска Армия" беше възстановена една дългогодишна традиция - годишните награди "МаксиМ", за най - значимо присъствие на сцената на театъра и наградата за техническите служби – "Златен чук”.

През 1993 г., по инициатива на трупата, в Театър "Българска Армия" се учредяват наградите "МаксиМ”. Всяка година в чест на Международния ден на театъра – 27 март, се връчват награди за главна мъжка, главна женска, поддържаща мъжка и поддържаща женска роля. Наградите "МаксиМ” са замислени като алтернатива на престижните театрални награди "Аскеер”, с които Академия "Аскеер” отличава своите колеги от другите театри, в навечерието на 24 май. "МаксиМ” е единствената по рода си награда, в която един театър отдава заслужено признание на колегите си за техните постижения през сезона.


Ограничения, епидемии и правила наложиха отлагането за няколко години на любимата, за цялата трупа на театъра, церемония. Затова за тазгодишните награди "МаксиМ” бяха номинирани всички актьори, участващи в постановките, реализирани в от 2020 година до днес.

Академия "МаксиМ" с удоволствие Ви обявява носителите на годишните награди "МаксиМ" за най - значимо присъствие на сцената на Театър "Българска Армия"

Годишни награди "МаксиМ" за актьорски постижения в Театър "Българска Армия"

Водеща Женска роля
ЛУИЗАБЕЛ НИКОЛОВА - за ролите й на
Мадлен в "Маркиз Дьо Сад"
и Роксана в „Сирано дьо Бержерак“

Водеща Мъжка роля
ГЕОРГИ КЪРКЕЛАНОВ - за ролите му на
Магът Раджапур в „Хотел между тоя и оня свят“
Естрагон в „В очакване на Годо“
Алфредо в „Кралицата майка“

Поддържаща женска роля
АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА за ролята й на
Мари в „Хотел между тоя и оня свят“

Поддържаща мъжка роля
ИВАН РАДОЕВ за ролята му на
Президент Делбек в „Хотел между тоя и оня свят“

Наградите "МаксиМ" винаги са създавали неповторима атмосфера на колегиалност, съпричастие и ползотворно съратничество. Те са носители радост както на отличените, така и на колегите им, които са ги избрали.

Годишни награди "МаксиМ" за актьорски постижения в Театър "Българска Армия"

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...