Йоанна Темелкова - специален гост във втория епизод на “Жените на България“

След стихията в пилотния епизод на новата рубрика „Жените на България“ – командир Надежда Доганова от авиоекипажа на „България Еър“, днес открехваме завесата към света на една цветна личност – актрисата Йоанна Темелкова.

Авторът на проекта Станимира Атанасова разговаря с Йоанна за голямата ѝ любов - театъра, с който преди няколко години се разделя, защото в мелницата, наречена театър, хората често забравят, че актьорите играят с емоции, чувства и въображение. Тя смята, че е нездравословно да си актьор в България. Модерният свят не ѝ понася и има желание да се върне в детството на село.

Йоанна е истински представител на зодия „Везни“ - емоционална, бурна и с много лица. Много обича живота, а любовта ѝ към футбола е предадена от дядо ѝ. С впечатляващо чувство за самоирония, безкрайно необходимо за актьорската професия, в която се впуска още като дете, тя е сред най-успешните актриси от младото поколение в българския театър. На телевизионната аудитория става позната след участието си в редица сериали.

„Никога не съм се стремяла към никакъв връх в професията. За мен няма връх. Пътят е важен. Няма точка, до която да стигнеш и да кажеш - ето, аз стигнах, свърших. Напротив, трябва да надграждаш всеки божи ден“, споделя Йоанна.

Това, което я огорчава, е отчуждението: „Тази пандемия още повече ни отдалечи. Много се озлобихме. Самата аз усещам, че се промених. Станах по-агресивна към хората, които са негативни. Писна ми от негативизма. Имам чувството, че голяма част от нашето общество живее с идеята, че някой му е длъжен за нещо. Има една думичка - благодаря. Не коства нищо на никого, но ние не сме свикнали или сме отвикнали - не знам.“

Силни думи. Такива са думите, които може да чуете от Йоанна - гледайте я във втория епизод на „Жените на България“ тук.

„Жените на България“ е проект в рамките на уебсайта btvnovinite.bg, който представя чрез видео историите на дами, които са модел за подражание, които вдъхновяват и има на какво да ни научат. Независимо дали са световно признати творци, доказани в корпоративния свят дами, олимпийски шампиони, отдадени лекари или многодетни майки със собствен бизнес, те са жените, в чиито разкази има по нещо ценно за всеки – очаквайте всяка сряда нов епизод.

Вижте още: