Известни българки споделят спомени и снимки като абитуриенткиВ годината без балове Диляна Попова, Силвия Петкова и Мари Константин разкриват най-красивите моменти от завършването си
Балът е най-вълнуващото преживяване за всяко момиче, което завършва училище. През тази година партита с красиви тоалети и ентусиазирани млади хора няма, но въпреки това настроението в социалните медии е високо. Причината е инициатива на популярната шопинг платформа Answear, в която известни българки си спомнят своя бал и споделят снимки от вълшебната нощ.

Предизвикани от международния бранд, моделът Диляна Попова, актрисата Силвия Петкова и блогърката и звезда в уеб сериал Мари Константин, разкриха как са били облечени на изпращането си, с кои кавалери са отишли на партито и как е преминала вечерта. С почитателите си в Instagram те споделиха красиви и забавни моменти, и предизвикаха вълна от положителни коментари.
  
Ослепителната Диляна Попова буквално върна лентата назад с кадър, правен с фотоапарат. Пред обектива тя позира в класически семпъл тоалет. „Спазих традицията на Пепеляшка - розова рокля и боса на прибиране“, разказва моделът в предизвикателството на Answear. В специалния ден тя била с майка си, баща си и кавалера си - съученикът й от Техникума по облекло и известен български коафьор Парашкев Тодоров - Финчи, който до днес е сред най-добрите й приятели. „Тогава се забавлявахме без залепен за ръката телефон“, спомня си с носталгия Диляна.

Известни българки споделят спомени и снимки като абитуриентки

В романтична тоналност е и тоалетът на Мари Константин, която била абитуриентка в дъждовен майски ден преди четири години. Дъщерята на тв водещата Гала настоявала да носи дънки на празника, но майка й не била възхитена от тази идея. Двете взели компромисно решение - спрели се на красив нежнорозов гащеризон на български дизайнер. Въпреки че първоначално не искала тържество с роднини, Мари се съобразила с волята на баща си, който предпочитал семейно парти. „Щастлива съм, че отпразнувах бала си както трябва, така че: „Мерси, мамо и тате!“, казва Мари.
Актрисата Силвия Петкова, която познаваме като пряма, свободна и нестандартна, не изневерила на стила си по време на бала. Вместо с традиционната лимузина, тя пристигнала със стара, нефункционираща линейка, украсена с балони. Силвия се отказала и от помпозната  прическа, заложила на десетки плитки и тревнозелена рокля над коляното. Съпричастна към тазгодишните абитуриенти, които не могат да отидат на бал, актрисата отправи послание към тях: „Безпроблемен път в дните, Випуск 2020! Бъдете! Купоните няма да избягат, обещавам ви!“.

Вдъхновени от спомените им за балната нощ, стотици техни последователи в Instagram вече се включиха в предизвикателството на Answear, избирайки тоалет, с който биха отишли на бал тази година.

Известни българки споделят спомени и снимки като абитуриентки

Вижте още: