Johnnie Walker® променя разбиранията за класика с новия Blenders’ Batch Red Rye FinishJohnnie Walker® Blenders’ Batch е нова лимитирана серия експериментални уискита, които предизвикват традициите, уменията и вечния стремеж към съвършения вкус на майстор-блендьорите на Johnnie Walker, начело с Джим Бевъридж.

Red Rye Finish е първият бленд от тази серия - комбинация от малцови и зърнени уискита, отлежали в бъчви, в които е отлежавал бърбън, а накрая - 6 месеца в бъчви, в които е отлежавало ръжено уиски. За създаването на уникалния бленд са направени над 50 опита с 203 малцови и зърнени уискита. А рецептата на Red Rye Finish е резултат от смесването само на четири уискита, включително едномалцовото Cardhu, заради неговата плодова свежест, както и зърненото уиски от шотландската област Порт Дундас, заради неговия ванилов вкус.

„Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish е вдъхновено от влечението ми към характерния вкус на американските уискита, което открих още преди 25 години, докато работех в Луивил, Кентъки. Работата ми по Red Rye Finish доведе до създаването на едно невероятно съвременно уиски. За мен то е меко, сладко и леко и е най-доброто сред шотландските уискита - с невероятен ръжен завършек, вдъхновен от най-добрите американски уиски вкусове“, споделя майстор-блендьорът Джим Бевъридж.

Новият бленд може да се консумира чист, но притежава и перфектните вкусови качества, за да присъства в множество коктейли, особено в съчетания с джинджифилова бира. Любителите на коктейлите ще бъдат заинтригувани да опитат някои от нашите любими коктейли, каквито са Red Rye Finish Manhattan (Red Rye Finish с вермут и малко Ангостура битер, украсен с парченце портокал или коктейлна черешка) и Red Rye Finish & Ginger (Red Rye Finish със сок от изцеден лайм и джинджифилова бира, гарниран с парченце портокал или пръчица канела).

Johnnie Walker® променя разбиранията за класика с новия Blenders’ Batch Red Rye Finish


“Експериментирането е ключът към иновацията“, казва Др. Бевъридж. “Това е заложено в същността на Johnnie Walker® от самото начало. В момента, ние правим това, с което се занимаваме вече почти 200 години - експериментираме с вкусовете, за да сме сигурни, че уискито, което произвеждаме е възможно най-доброто. Разбира се, методите през годините са се променили, особено с напредъка на технологиите, но различното при Blenders’ Batch е, че ние даваме възможност на хората да опитат нещо наистина иновативно, понякога дори странно. Смятаме, че хората не просто ще се влюбят в резултата, но и ще намерят за вълнуващо да се запознаят с историята, която се крие зад всеки вкус“.

Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish е вече в продажба на българския пазар и дава възможност на ценителите на качественото уиски да се насладят на продукта на нашите майстор-блендьори, но и да открият нови коктейли с незабравим вкус.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

ОББ: Всички сектори растат• Във всички сектори на икономиката се наблюдава ръст, водещ до реално увеличение на БВП с 1.8% през първото тримесечие на...

В разгара на летния сезон и почивките, неприятните изненади от рязка промяна в плановете съвсем не са редки, а най-честите предизвикателства, които...

AMPECO, българската компания, разработваща глобална платформа за управление на зарядни станции, обяви присъединяването на Майкъл Грийнбърг като Старши вицепрезидент “Растеж” (SVP Growth). Назначението...