Калин Врачански разказва новите истории на Шерлок Холмс

Най-известният детектив в света се завръща само в Storytel.

Най-известният и обичан детектив в света – Шерлок Холмс, се завръща с нови приключения в дългоочакваната първа част от трилогията Преди Шерлок. Тя ще е достъпна само в платформата за аудио и е-книги Storytel, след сключеното ексклузивно споразумение с The Conan Doyle Estate*. Аудиокнигата е написана под творческото ръководство на автора на телевизионни бестселъри, филми и романи Антъни Хоровиц, заедно с прочутата писателка на трилъри Сара Дж. Нотън.


Преди Шерлок: Червеният кръг ще бъде достъпна за публиката у нас на български език от 7 декември. Тя е озвучена от актьора Калин Врачански.

„Веднага се съгласих да прочета Червеният кръг, та това е история за Шерлок! Това е герой, който ме е впечатлил силно и неговите приключения винаги ще бъдат завладяващи. Много ми харесват взаимоотношенията между Шерлок и д-р Уотсън. Приятелството им и лоялността един към друг са толкова интригуващи. А самият Шерлок е много интересен образ не просто заради находчивостта и детективските умения, но и заради чисто човешките недостатъци и слабости. Въпреки тях - или може би точно заради тях, той е толкова запомнящ се и симпатичен и е лесно да го заобичаш.“, разказва актьорът Калин Врачански.

Аудиокнигата ще ни срещне и с други обичани герои на Артър Конан Дойл - д-р Уотсън, г-жа Хъдсън и инспектор Лестрейд. Те обаче са пренесени 40 години напред във времето, във въображаемото бъдеще на Лондон, който е разтресен от пандемии, екологични катастрофи, война и хаос.

„Действието се развива в различно време, но се опитахме да останем верни на героите и тяхната същност. За читателя това означава, че всичко е едновременно познато и непознато, и се надявам това преоткриване да бъде и предизвикателство, и забавление“, разказва Антъни Хоровиц, когото познаваме като автор на друга световно популярна детективска поредица – „Убийства в Мидсъмър“.

„Подходих с пълното съзнание, че да пишеш за толкова обичан герой е огромна отговорност. За щастие, имах отличен гид през историята в лицето на Антъни Хоровиц, който познава вселената Шерлок Холмс като петте пръста на ръката си”, споделя Сара Дж. Нотън.

Калин Врачански разказва новите истории на Шерлок Холмс

Историята започва със завръщането на д-р Джон Уотсън от медицинска служба по време на война в Афганистан в запусната част на града, където живее сам. Прибирайки се от работа, той се натъква на улицата на бит мъж – в безсъзнание и чисто гол. Шансовете му да оцелее са минимални. Същата вечер пътнически самолет се разбива в Ричмънд Парк. Жертвите са няколкостотин, а заради суматохата в болницата, Уотсън и мистериозният мъж са оставени на произвола на съдбата. Когато непознатият се събужда на следващия ден, той няма спомен кой е или откъде идва, но изненадващо показва отлични детективски умения и бързо става ясно, че Шерлок Холмс се е завърнал. Това е началото на мистерия, която ще държи феновете на най-известния детектив в света в напрежение цели 11 часа и която се разплита поне отчасти в първата книга на новия Storytel Original.

„Новата история хем напомня на оригиналната, хем е толкова различна. Отвежда те в някакъв съвсем нов свят, много нетипичен за Шерлок. Има много мистика в нея. Тази нова история е разказана по много нестандартен начин, а най-интересното в нея е, че тук Шерлок трябва да разреши случая за себе си - да разплете собствената си загадка.“, споделя още Калин Врачански.

*През 2021 г. Storytel подписа ексклузивно споразумение с The ConanDoyleEstate за разработване на изцяло нови истории за Шерлок Холмс, написани предимно за аудиоформатаЧервеният кръг е първата от три аудиокниги в поредицата Преди Шерлок. Тя излиза ексклузивно в Storytel на 7 декември едновременно на 11 езика, сред които и български.

 

Вижте още: