Кислород ще достига до пациентите с COVID-19 в пловдивската болница „Св. Мина“ с подкрепата на Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на БелгияС първото по рода си колективно дарение клубът осигури средства в размер на 44 000 лева за специализираната COVID болница у нас

Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб „Белгия – България – Люксембург“ Кристоф Де Мил  и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарение в размер  44 000 BGN една от водещите болници у нас за лечение на пациенти с COVID-19 – МБАЛ „Св. Мина“.
 
Връчването се състоя на официална церемония в Община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки в присъствието на кмета на града Здравко Димитров, заместник-кметовете инж. Анести Тимчев и Стефан Стоянов, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на болница „Свети Мина“ проф. Петър Петров.
 
В резултат на дарителската акция под мотото „Кислород за Пловдив“ на Българо-белгийския бизнес клуб, първото по рода си колективно дарение на национален бизнес клуб у нас вече е факт.
 
Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните. С преструктурирането и преоборудването на болницата там ще могат да бъдат приети между 90 и 150 пациенти с COVID-19. Директорът на болничното заведение благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.
 
Дарението приеха кметът и директорът на болницата проф. Петър Петров.
 
Как бе организирана кампанията „Кислород за Пловдив“? - https://bblbg.com/?page_id=1473

Кристоф Де Мил, президент на Белгия – България – Люксембург Бизнес Клуб разказа как бе организирана кампанията „Кислород за Пловдив“. „В нашия клуб членуват отговорни бизнеси, които живеят с проблемите на обществото. Радвам се, че имахме възможността да открием нашата кауза в Пловдив и бързо мобилизирахме нашите членове да даряват, защото времето и пандемията ни притискат. Дарителската акция продължава, а банковата сметка за набиране на средства за болница „Св. Мина“ остава активна на нашия уебсайт“, каза той.
 
„Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност – между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с „Кислород за Пловдив“ отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати.“ Това сподели от своя страна Н.П. Посланик Фредерик Морис.
 
„Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата“, заяви в обръщението си кметът Здравко Димитров. Той допълни,  че  общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с отговорната мисия. Болницата в момента разполага с 90 легла и приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целият регион.

Кислород ще достига до пациентите с COVID-19 в пловдивската болница „Св. Мина“ с подкрепата на Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия

Вижте още: