Клуб „Бродуей” към АУБ представя вечния мюзикъл „Кабаре"

През 2022 г. клуб „Бродуей” към Американския университет в България (АУБ) навършва 15 години. Клубът е създаден през 2007 г. от група студенти, които споделят възхищение към магията на мюзикъла, а всяка година пресъздават по един мюзикъл от Бродуей. За да отбележат подобаващо годишнината, тази пролет студентите ще представят една от най-значимите продукции на Бродуей – „Кабаре”.

Тази година мюзикълът е дело на 35 студенти от 10 различни националности – от България, Виетнам, Америка, Албания, Сърбия, Косово, Бразилия, Белгия, Индия, Палестина и Мароко. Всички студенти от клуба вярват в изкуството и в неговата сила и сега повече от всякога искат да го представят на българската публика.

Представленията ще бъдат на английски със субтитри на български език. Наред с актьорите, танцьорите и певците на сцената ще бъде и оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Представленията можете да гледате:

• в Благоевград – на 28, 29, 30 и 31 март от 20:00 ч. в зала „Д-р Карл Джераси";

• в София – на 1 април от 20:00 ч. и на 2 април от 16:00 и от 20:00 ч. в кино-театър „Освобождение“;

• в Бургас – на 6 април от 20:00 ч. в театър „Адриана Будевска”.

Билети ще намерите онлайн на: https://epaygo.bg/1010217451

Какво да очаквате? Брилянтният церемониалмайстор ще ви приветства и пренесе в бохемския Берлин от 30-те години на ХХ век и ще ви помогне да оставите всичките си грижи извън театъра. Дързък, провокативен, пищен и забавен, „Кабаре" е вечният мюзикъл за шоуто, което никога не спира. Ще проследим любовната история на Клиф и Сали – млад писател и неговата муза, и тази на Фраулайн Шнайдер и Хер Шулц – хазяйката и съседа, продавач на плодове. Ще оцелее ли вярата в любовта през една епоха, лишена от морал и хуманност? Сцената се превръща в алегория на Германия в навечерието на Втората световна война, а посланията в песните и поуките, до които героите достигат, са актуални и до днес.

Тази година за първи път клуб „Бродуей” излиза извън пределите на България със специално представление на 4 април в Димитровград, Сърбия.

За любителите на тематични партита студените са подготвили и изненада в бар the Steps. Присъединете се към екипа на мюзикъла на 9 април от 10:30 ч. в the Steps в София за едно незабравимо изживяване наречено „Кабаре“.

Малка част от това, което предстои да изживеете, можете да видите на този линк: https://youtu.be/zymozhjch_Q

Вижте още: