Нетера подкрепя три каузи през септемвриКомпанията помогна да се купят учебни пособия за деца-бежанци, участва в спортно събитие за равен шанс на хора с увреждания и стартира еко проект за служителите си
 
Нетера се включи в три инициативи за социално включване и корпоративна отговорност през септември. Компанията подкрепи Съвета на жените бежанци в България, който набираше средства за закупуване на учебни принадлежности за над 160 деца на бежанци от всички възрасти.
 
Служители на Нетера направиха лични финансови дарения. Телекомът удвои размера на събраната сума. Дарителите се ангажираха също и с избора, покупката и разпределението на училищните пособия, нужни на децата преди старта на учебната година.
 
Нетера излъчи свой отбор и за благотворителното бягане Run2Gether България 2021. В него участниците тичат 5 километра наравно с хора с увреждания, като им помагат те също да финишират и да се почувстват пълноценна част от спортното събитие. Крайната цел е да се наберат средства за различни каузи в подкрепа на социалното включване.
 
В средата на месеца Нетера стартира проекта „Кръгла нула“. Чрез него компанията насърчава всички свои служители да живеят и да работят по начин, който максимално да намали личния им въглероден отпечатък. В началния етап на проекта всеки изпълнява три прости стъпки.
 
Първата е да се превърне в „сензор“ и да предотвратява ненужното разхищение на електричество, като изключва лампи, компютри и всякакви уреди, ако не са нужни или в момента не се ползват.
 
Втората е да намали максимално отпечатването на хартиени копия, а третата – да се придвижва до офиса пеша или с градски транспорт, вместо с автомобил.
Мерките не са задължителни. Те се изпълняват на добра воля и се поощряват с награди.

Вижте още: