Втората Годишна Дизайн Конференция На 03 декември 2015г. предстои едно от най-мащабните събития с фокус интериорен дизайн.

Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), темата ще е „ПРОФЕСИЯТА“, а основен партньор на Конференцията е Държавната Агенция на българите в чужбина.

В програмата на конференцията са заложени дискусии на теми от голямо значение за същината на професията ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Ще бъдат дискутирани темите „Хоби или професия е интериорния дизайн“ и „Къде е мястото на интериорния дизайн в инвестиционното проектиране“. Предстои интересен дебат за методологията в ценообразуването на интериорните проекти – определяне на минимални и максимални цени. Какви са евро проектите, по които могат да кандидатстват дизайнерите ще разясни Таня Илиева - консултант в разработване и управление на проекти за бизнеса и администрацията. Оценител е на проектни предложения по европейските програми.

Българи, носители на световни отличия и реализирали свои проекти в различни точки на света ще споделят своя опит.  Голям е интересът към лекциите на Светослав Тодоров, STUDIO MODE (Носител на световните призове за „Restaurant and Bar Design Awards“ – „BEST BAR“ и „EUROPE“  за заведението „GRAFITTI“ във Варна) и арх. Елиа Недков (Носител е на много награди, някои от които "Polydecor Design Award", "DuPont Corian" за храна и кафе-бар и др.) Георги Георгиев - изследовател на процеса на дизайн, който живее и работи в Япония ще сподели за своите изследвания на по-различната перспектива на дизайна, на процеса и създаването на нови идеи, креативността в процеса за създаване на интериорен дизайн. Художникът и главен дизайнер на „АРТ Студио СЛАБАК“ Маями - Мария Слабакова ще представи своята гледна точка за изкуството в интериорния дизайн. Тя е с над 30 годишен опит в България и САЩ, работила е като главен интериорен дизайнер на Barton G – лидер в парти индустрията и организирането на събития в САЩ.)

Годишните конференции, организирани от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) имат за цел да засилят усещането за общност между интериорните дизайнери – млади и доказани професионалисти с многогодишен опит; да се регламентира професията на интериорния дизайнер у нас, както и да се създадат условия за реални срещи между инвеститори и дизайнери и да се създадат конкурентни условия за представяне и избор. Големият интерес, който показаха организираните досега от АИДБ лекции и дискусии наложи необходимостта от иницииране на срещи за обмяна на творчески похвати между интериорните дизайнери в страната и техните български колеги в чужбина.

Партньорството си потвърдиха организации, чието мнение и становище ще е от голямо значение в дискусиите по време на конференцията – ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор), ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група) и Интер Експо Център - организатор на специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Български Мебелен Клъстър.

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите на официалната страница на конференцията и в страницата на събитието във Facebook.

* b2b Media е медиен партньор на събитието.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...