Президентът на Локо Пв и параолимпиец се включват към "Воля за спорт"

Президентът на ВК "Локомотив Пв" Петър Узунов и параолимпиецът ни, световен шампион по лека атлетика Михаил Христов са поредните спортисти, които ще дадат кураж на хората с увреждания и ще спортуват заедно с тях на традиционното мероприятие
"Воля за спорт", което на 7-ми септември от 16 часа ще се проведе в Хасково на площада.

Те споделят, че нямат търпение да разберат кои са поредните медалисти в отделните дисциплини - крос, тенис на маса, бадминтон, шах, табла, канадска борба и да връчат купите на финала.

И двамата са доказали се спортисти. Петър Узунов 10 години играе в мъжкия национален отбор на България, 2 години е бил капитан на отбора. . От 30 години се занимава с волейбол - той е световен шампион за младежи в КАЙРО 1991 г. и многократен шампион на България. Играл е в над 10 страни, като в повечето е ставал и носител на купата.

Михаил Христов е  български лекоатлет, параолимпиец, двукратен световен шампион на скок дължина за хора с увреждания. Когато е на 15-годишна възраст, Михаил губи ръцете си при инцидент с електрически ток. Електрическа дъга се отделя от трансформатор с напрежение 20 000 волта и през него преминава голям ток. Оцелява, но ръцете му биват ампутирани поради изгаряне - едната до рамото, а другата до лакътя. Многократната световна шампионка Стела Енева му дава кураж и го насочва към спорта.

Националната кампания "Воля за спорт" се провежда благодарение на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания. Под патронажа е на Бойко Борисов и Министъра на спорта Красен Кралев.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...