Психеделичният международен проект Meszecsinka представя новия си албум първо в България

И тази пролет групата, свирила в 25 страни от САЩ до Русия идва в България с нов материал, който ще представи премиерно у нас.

Турнето им започва 
в ПловдивБиБоп Клуб на 28 април, продължава в София в КУПЕ на 29-ина 30 април групата свири в Max Club Русе, а на 1 май в Читалище "Йордан Йовков", Добрич.

Новият албум на Meszecsinka ще бъде издаден от един от най-престижните европейски лейбъли в бранша CPL/NordicNotesот Германия. Привилегията на българската публика е да чуе албума преди неговата световна премиера.

Разбира се главната атракция ще бъде живото шоу, за което английско
то списание Songlines пише: “Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената…“, а руският Dmoon.ru определя като “Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси... Музикаленсъпровод на ритуална екзекуция“.

Meszecsinka
(Месечинка) е международен проект, базиран в Будапеща. Получили са широко международно признание, но българската публика е от специално значение за тях. Защото единият от основателите е българин (Емил Билярски, известен в България и от предишната си група Korai Öröm), но и защото певицата Аннамария Ола, наричаната от пресата вокална магьосница и самодива обича България и българската народна музика. Посетителите на априлските концерти ще могат да чуят няколко български народни песни в своеобразния аранжимент на колектива, спечелил престижната награда Фонограм (унгарското Грами).

Предишният албум на групата 
StandIntoTheDeep се радва на добър прием: пресата го определи като шедьовър, публиката е във възторг и записът логично намери място в Топ 10 на двете основни световни класации за уърлд музика – WorldmusicChartsEurope и TransglobalWorldmusicCharts. Групата за новия албум: “Той прилича на предишните в две неща: не прилича на предишните и е 100% Meszecsinka“.

Основателят на групата Емил 
Билярски развива паралелно и своя солов проект с песни предимно на български. Тук https://bit.ly/emil-river и тук https://bit.ly/emil-untitled-love-song можете да чуете неговите нови творби, а тук https://samosam.bandcamp.com/ ще намерите повече песни от последните години.

Вижте още: