Рекорден брой кандидатки събра 4-ото издание на годишната менторска програма на Сдружение „Дамски форум“

48 кандидатки от България  се борят за партньорство с български и международни ментори. Програмата  развива дами със стартиращ собствен бизнес или по пътя на корпоративна кариера.

Поредното, четвърто издание на престижната менторска програма на Сдружение „Дамски форум“ събра рекорден брой кандидати – 48 млади жени със смели идеи за бизнес или дръзновени намерения за корпоративна кариера.

От тях ще бъдат 
селектирани за работа с ментор 24 дами, като тази година програмата е надградена и със съпътстващи  колективни работни сесии с фокус върху комуникационни и презентационни умения, личностно развитие, бизнес и финансово планиране и други полезни практически теми за бизнеса.По време 
на програмата, която започва в началото на април, участничките ще получат ценни напътствия и ще черпят от опита на 18 ментори измежду най-успелите дами в бизнеса у нас, аза първи път част от участничките ще работят с чуждестранен ментор. Менторската програма продължава 12 месеца.

Лектори в семинарната програма са водещи специалисти в съответните области като Лидия Шулева (стратегия и бизнес планиране), Силвия Василева (целеполагане и успешни продажби), Диана Николаева (бюджетиране и финансов план), Катя Димитрова (
пиар и публични комуникации), Анета Савова (отношения със заинтересовани страни и вземане на решения) и Анна Колева (кризисен мениджмънт)

В процеса на подготовка на програмата активно се включиха и нейните посланици – дами с успешен бизнес и свои последователи,  които да вдъхновяват кандидатките с постиженията си: Михаела Савова, основател на платформата за лидери Leader Talks и утвърден художник в сферата на криптоизкуството;Денина Мартин, водещ блогър  със собствена модна линия, Denina Martin Collection, за модерната, уверена, но същевременно нежна и чувствителна жена на нашето време;Боряна Узунова, oсновател на платформата Nold, която развива каузата и бизнеса на устойчивата мода.

По повод старта на програмата Жанет Захариева, председател на Управителния съвет на Сдружение „Дамски Форум“, споделя:

Не сме изненадани от успеха на програмата и от големия интерес към нея тъкмо в предизвикателните времена, в които живеемПред очите ни бизнесът се трансформира, преминава на нови, по-високи обороти – оттук потребността от млади жени-предприемачи, които да се развиват с размах. Вярваме, че интуицията и волята на нежния пол са техен верен съюзник. А ние като сдружение на едни от най-изтъкнатите дами в бизнеса у нас можем много да им дадем със своите знания и опит и това се потвърждава в предишните издания на програмата.

Участието в програмата е безплатно, а кандидатите подлежат на селекция от международната менторска програма „Одисей“.

Оценяваме високо постиженията на менторската програма в България“, посочва международният ѝ координатор Мюриел Антон. „И тази година имаме много интересни кандидатури и възнамеряваме да предложим международен ментор към силния български менторски екип. Предаването на опит в съчетание с изграждането на полезни и перспективни контакти в бизнес средите е решаващо за успеха на нашите кандидатки“, казва в заключение тя.

Сред менторите в тазгодишното издание на програмата са водещи дами на управленски позиции или предприемачи в сфери като банки и финанси, индустрия и търговия, мода и стил на живот, маркетинг и комуникации, личностно развитие и коучинг.

ОЧАКВАЙТЕ:

Наред с менторската програма в сдружение „Дамски форум“ кипи трескава работи за подготовката на предстоящата годишна конференция на организацията под мотото „Жените в борда на директорите днес“, която ще се проведе на 5 април от 17:30 часа, на живо. За събитието се очаква специално присъствие на международен гост – дама, чиято визита в България ще бъде огласена съвсем скоро.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.