С танцова стъпка и вкусни ястия студенти насърчават към разбирателство

Третото най-голямо събитие в кампуса на АУБ, след откриването и закриването на учебната година - седмицата на разнообразието, отново представи многообразието от култури и традиции между народите от близко и далеч.

Кулминацията на седмицата беше вчера, когато всички любители на кулинарията и танцовото изкуство станаха част от едно невероятно преживяване, изпълнено с много аромати. Dance & Taste фестивалът надмина всички очаквания за изкушаващи рецепти и завладяващи танци под ритъма на прекрасната национална музика на различните държави.


“Това събитие е нещо повече от красиви танци и традиционна кухня. Чрез него разказваме нашата история, сърцевината на съжителстването ни един с друг,” отбеляза един от организаторите на събитието Мохамад Хачем, вицепрезидент на организацията Фи Бета Делта.

Музикалните изяви представиха дълбоки културни традиции, предизвикаха публиката да се включи в такта на мелодията и да стане на крака от оживление. Тази част от програмата завърши с включени светлини от телефони, които допълваха емоционалното изпълнение, припомнящо за трагедиите, причинени от военната агресия.

Американският университет в България се гордее, че е дом на студенти и преподаватели от над 40 страни, които споделят общи ценности. Седмицата на разнообразието е само една от инициативите, които АУБ осъществява, за да отпразнува многоликата си общност.

Вижте още: