Сензацията в класическата музика Бомсори Ким пристига за концерт със Софийската филхармония

Сензация в класическия свят, цигуларката Бомсори Ким ще се срещне за първи път с българската публика на 30 март. Със Софийската филхармония и под палката на маестро Найден Тодоров тя ще представи Концерт за цигулка на Нилсен. Във втората част на вечерта ще звучи Реквием на Габриел Форе с участието на Елена Механджийска и Атанас Младенов, както и на хора и оркестъра на Софийската филхармония.

Бомсори е определяна като един от най-динамичните и вълнуващи цигулари днес. Тя е е първата корейска изпълнителка, подписала ексклузивен договор с Deutsche Grammophon. Ким впечатли света, след като буквално помете конкуренцията и спечели награди на няколко от водещите световни конкурси, сред които 62-ия Международен музикален конкурс ARD, конкурсите „Чайковски“, „Кралица Елизабет“, „Ян Сибелиус“, „ Джоузеф Йоахим“ в Хановер, международният музикален конкурс в Монреал, международният музикален конкурс Сендай и 15-ти Международен конкурс за цигулари на името на Хенрик Виенявски.

„Тази цигуларка е готова на всичко: с виртуозност, присъствие, яснота и топъл, богат тон, Бомсори умее да прави всеки момент неин собствен“ Crescendo Magazine

Младата цигуларка покорява най-големите музикални сцени и работи с диригенти като Яп ван Зведен, Марин Алсоп, Василий Петренко, Пабло Херас-Касадо, Хану Линту, Сакари Орамо, Джон Сторгордс, Андрей Борейко, Джанкарло Гереро и с водещи оркестри като Нюйоркската филхармония, Датският национален оркестър, Московският симфоничен оркестър, Монреалският симфоничен оркестър, Белгийският национален оркестър, Националният филхармоничен оркестър на Варшава, NDR Radiophilharmonie Хановер, Симфоничният оркестър на Финландското радио, Филхармоничният оркестър на Хелзинки, Камерата Залцбург, Мюнхенски камерен оркестър, Базелски камерен оркестър и други.

Сензацията в класическата музика Бомсори Ким пристига за концерт със Софийската филхармония

Бомсори се изявява в престижни зали по целия свят, като Мюзикферайн във Виена, Зала „Чайковски“ в Москва, Finlandia Hall в Хелзинки, Herkulessaal и Prinzregententheater в Мюнхен, Берлинската филхармония, Рудолфиум в Прага , Карнеги хол и Линкълн център в Ню Йорк.

През февруари 2021 г. Bomsori подписа в Берлин изключителния договор с лейбъла Дойче грамофон.

Акцентите от сезон 2022/23 г. включват изяви с Нюйоркската филхармония и Яп ван Зведен, турне с Ротердамския филхармоничен оркестър и Лахав Шани, концерти с Кралския филхармоничен оркестър и Василий Петренко, с Националния оркестър на Уелс на BBC и Райън Банкрофт , дебютира със Симфоничния оркестър на Барселона и Оркестъра на Гулбенкян.

Билети за концерта са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...