Сериалът „Отвъд Атлантика“ започва по БНТ 1

Историческата драма представя срещата, която променя историята на Втората световна война в новия късен сериал на обществената телевизия с участието на Кайл Маклоклан

Във вторник (21 юни) от 22:00 ч. по БНТ 1 започва 8-серийният телевизионен филм „Отвъд Атлантика“, който ще се излъчва всяка делнична вечер. В главната роля на историческата романтична драма влиза актьорът Кайл Маклоклан, който ще се превъплъти в образа на президента Франклин Рузвелт.

Сюжетът на лентата разказва историята на норвежко кралско семейство. Действието започва през 1940 г., когато нацистите нарушават неутралитета на Норвегия. Кронпринцът Олаф и принцеса Марта преживяват най-голямото изпитание в живота си. Тя е героинята, която е принудена да напусне родината, но с цената на всичко се бори за страната си и за брака си по време на трагичните събития от Втората световна война. Принцеса Марта, заедно с трите им деца, пътува от Финландия през Атлантика към САЩ, където получава политическо убежище и е приета в Белия дом. Нейното присъствие във Вашингтон променя възгледите на президента Рузвелт и на някои американски политици за войната в Европа. Започналото приятелство между Марта и Рузвелт преминава в привличане, което излага на опасност брака ѝ. Тя успява да убеди президента да подкрепи Норвегия - стъпката, която ще вкара Съединените щати във Втората световна война.

Режисьор, сценарист и съпродуцент на „Отвъд Атлантика“ е Александър Ейк, а в ролите зрителите ще видят Кайл Маклоклан, София Хелин, Тобайъс Сантелман, Сьорен Пилмарк, Анеке фон дер Липе, Ласе Колсруд и други.

Гледайте сериала „Отвъд Атлантика“ от 21 юни, всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1

Вижте още: