Sofia Bike Relay – Велосъстезание с кауза

На 17 септември, в 10:00 часа пред Национален стадион "В. Левски", столицата ще бъде домакин на второто издание на велосъстезанието SOFIA BIKE RELAY.
SOFIA BIKE RELAY приветства участници от различни възрасти и нива на опит велосипедисти.

Спортното събитие ще се проведе в два етапа, съчетавайки велопоход и динамичен колоездачен формат за отбори. Първият етап представлява велопоход, на който всеки желаещ може да се включи без такса за участие след предварителна регистрация. Всеки участник във велошествието е необходимо да вземе стартов номер от шатрата „Регистрация“ най-късно до 09:50. Велосипедистите ще изминат една обиколка по трасето на Sofia Bike Relay.


Вторият етап е динамичен колоездачен формат за отбори от фирми от цялата страна. Всеки отбор е съставен от 4 души, като всеки участник трябва да измине 12 км (3 обиколки) преди да предаде щафетата на следващия член на отбора.

Събитието е благотворително, като тридесет процента (30%) от стартовите такси, организаторите от СК “Бегач” даряват на различна кауза всяка година. Тази година състезанието ще подкрепи проекта „Социално-емоционално обучение чрез спорт“ на фондация „Заедно в час“. Проектът има за цел да интегрира социално-емоционалните умения в спортните занятия на ученици от 1 до 12 клас.

За повече информация относно SOFIA BIKE RELAY и как да се включите, посетете сайта на събитието sofiabikerelay.com

Вижте още: