Солвей Соди спечели наградата primus Inter Pares по време на дните на БелгияПрестижните отличия се раздават за 12-а поредна година от Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ в партньорство с Посолството на Кралство Белгия
 
„Солвей Соди“ спечели голямата награда в бизнес конкурса Primus Inter Pares 2021, който се организира в рамките на традиционните Дни на Белгия 2021. Престижните отличия се връчват по традиция за 12-а поредна година от Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ в партньорство с Посолството на Кралство Белгия у нас. Поради мерки за безопасност, свързани с пандемията, за втора година тържествената церемония се проведе онлайн, на 16 декември 2021 г. В бляскавата гала вечер Christmas Toast се включиха посланикът на Кралство Белгия в България Н.П. Фредерик Морис, членове и приятели на Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ , а също така и представители на бизнес общността у нас.
 
В конкурса Primus Inter Pares 2021 на тема RЕCREATION тази година участие взеха „Солвей Соди“, ОББ и „Мелексис България“. Участниците в бизнес наградите трябваше да споделят успешни практики, свързани с промените в бизнеса, които пандемията наложи, и необходимостта от нови, по-гъвкави модели на работа. Проектите бяха оценени от авторитетно жури в състав: Н.П. Фредерик Морис, посланик на Кралство Белгия в България, Мила Ненова, директор на „Конфиндустрия България“ и Христо Бояджиев, основател на сдружение „Тук-там“. Голямата награда бе присъдена на eдин oт лидepитe в xимичecĸaтa индycтpия y нac - бeлгийcĸaтa гpyпa „Солвей Соди“, която в условия на пандемия успя бързо да предостави възможност за  мобилна работа на своите служители, осигури оборудване за хоум офис, проведе кампания, свързана с ползите от ваксинацията срещу COVID-19, и създаде собствена образователна платформа и серия тренинги за екипа.
 
В конкурса Primus Inter Pares 2021 „Мелексис България“ се включи с мащабен проект за прилагане на хибридния модел на работа, наложен от COVID-19. Компанията, която е лидер в производството на чипове и сензори за автомобилната индустрия, успя да преодолее трудностите, свързани с пандемията, и да открие по-голяма модерна и екологична офис сграда, проектирана така, че служителите да се чувстват като у дома си, благодарение на специално създадени пространства за работа в екип и за срещи, а също и помещения за отдих и спорт.
 
ОББ участва в авторитетните бизнес награди с проект, фокусиран върху дистанционно подписване на договори за лизинг. Заради промяната в бизнес условията и COVID ограниченията компанията предостави възможност на своите клиенти да подписват договори за лизинг цифрово и отдалечено от всяка локация с цел сигурност и удобство.
 
Дните на Белгия са традиционно и чакано събитие от представителите на бизнеса в България. Инициативата отразява и поощрява активните бизнес и културни връзки между двете страни. Наградата Primus Inter Pares („Пръв сред равни“ – лат.), е неизменна част от програмата. Целта ѝ е да отличава водещите компании по определена годишна тема, като за 2021 г. е избрано мотото RЕCREATION.

Вижте още: