„Digital Health and Medical Innovation“Форумът „Digital Health and Medical Innovation“, който ще се проведе на 16-ти март в сградата на Европейската комисия в България, гр. София, ул. Г. С. Раковски № 124, зала Дом на Европа, начален час 09:00.

По време на експертният форум ще бъдат представени теми като телемедицина и иновации в здравния сектор, както и европейската рамка и стратегии за развитие на е-здравеопазването.
 
Специално Тапани Пиха, директор на отдел „Е-здравеопазване и оценка на медицинските технологии“ към Европейска комисия ще отправи приветствие и ще сподели информация за стратегията и целите на Евросъюза за развитие на дигитализацията на медицинските услуги.

Топ експерти от частния и публичния сектор, както и изследователи от най-високо ниво ще представят своите разработки и ще коментират възможностите за развитие в България и Европа.

По време на събитието ще бъдат представени най-новите решения от страна на български стартъпи и компании, които могат да бъдат ползвани за улеснение на потреблението на медицинските услуги в България.

Отбелязва се значителен ръст на новооткрити лечебни заведения, които имат модерна диагностична апаратура. Практики като теледиагностика и дистанционни консултации вече не са толкова непознати за българския пазар.

Участие в специализирания форум ще вземат Леда Шиякова, съветник политически анализи на представителството на Европейската комисия в България и Ралица Драгоева, дирекция „Здравеопазване“, Столична община.

„Digital Health and Medical Innovation“Програмата ще съчетае презентации на високо ниво с интерактивност с публиката.

По време на форума, ще научите за най-иновативните практики и проекти, който се развиват в България:

MedicHome ще представи иновативна за страната услуга, чрез която можете да заявявате преглед от лекар само с две докосвания на екрана.

SoftGroup ще информира публиката за новия софтуер за проследяване произхода на лекарствата, базиран на директивата за борба с фалшифицираните лекарства на ЕС от февруари 2016 г.

FindMeCure, българска стартъп компания ще представи успешните клинични изпитвания като възможна мисия.

Mедицински комплекс “Щерев” ще сподели за своите успешни практики в технологичните иновации.

Мобилната апликация „Здрави” на Credo Bonum е модерна дигитална услуга насочена към обществото и хората, които възприемат доброто физическо и умствено здраве като част от своето ежедневие.

Sopharma: ExSmoker ще разясни за добавената стойност на дигиталните здравни приложения.

Credo Web ще представи платформа за интерактивна комуникация, дигитализация и обмен на информация на един клик разстояние.

Можете да се регистрирате за форума тук. Входът е безплатен, а повечето места са вече ангажирани.
 
Следете за повече информация и Facebook страницата на събитието.

Форумът е за хора, интересуващи се от нови бизнес запознанства в медицинския сектор, за хора, които не са безразлични към медицинските иновации като приоритет в сектора на здравното обслужване и грижата за човека. Събитието ще бъде не само една интересна среща, но и платформа за предприемачи, иноватори и изследователи, които ще демонстрират своите проекти.

Медии и организации партньори: b2bmedia.bg, manifesto.bg, Framar.bg, fakti.bg, CredoWeb, в-к „Животът Днес“, сп. Бизнес Лейди - businesslady.eu, сп. Здравен журнал.

Вижте още: