Традиционно 70% от възпитаниците на Академията започват работа в ИТ сектора до 1-2 месеца от завършване, след което и останалите

София, 19 март 2019 г. – Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ, обяви днес, че отваря приема за Telerik Academy Alpha с JavaScript. Желаещите могат да кандидатстват онлайн до 30 май.

Програмата за подготовка на програмисти с JavaScript стартира на 1 юли и е с продължителност 6 месеца. Обучението акцентира върху практическите умения и най-новите технологии, които ИТ компаниите търсят. То се провежда в групи от 40-45 души, позволяващи индивидуален подход на преподаване.

Изисквания и процес на кандидатстване

Приемът за Telerik Academy Alpha с JavaScript е отворен до 30 май. Той включва кандидатстване и подаване на CV през сайта на Телерик Академия, преминаване на онлайн тест, изследващ уменията за учене, и входен изпит по основи на програмирането с JavaScript.От кандидатите не се изискват предишни познания в областта. Те разполагат с 2,5 месеца, за да се подготвят за изпита с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

6-месечна холистична подготовка

По време на обучението участниците усвояват ключови познания по програмиране с фокус върху JavaScript – структури от данни и алгоритми, бази от данни и технологии като TypeScript, Node.js и SPA. Програмата се фокусира също и върху развитието на личностните и комуникационните умения на курсистите, които преминават през специализирани трейнинги и подготовка за кандидатстване за работа.

През последния месец от подготовката си участниците работят по проекти, зададени от бизнеса под менторството на експерти от индустрията. За да преминат успешно програмата, те трябва да защитят своя проект пред компания от партньорската мрежа на Телерик Академия, част от която са над 45 водещи технологични организации. След завършване курсистите разполагат с необходимите умения и опит, за да стартират кариера в ИТ сектора.

Летящ кариерен старт

Според проучване сред възпитаниците на Телерик Академия, 70% започват работа до 1-2месеца от завършването си, а скоро след това и останалите. При курсистите, избрали компания партньор за свой работодател, кариерният старт е още по-бърз. Близо 40% биват наети в рамките на 1-2 седмици, а 90% до 2 месеца от края на програмата.

„В рамките на програмата участниците придобиват технологичен опит и личностни умения, които са ключови за кариерния старт и дългосрочния им успех в ИТ сектора. Компаниите гледат на програмата ни като 6-месечен практически стаж, след който курсистите навлизат в работния процес в пъти по-бързо, сравнено с други младши софтуерни специалисти“, коментира Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

page1image49275136page1image49275328page1image49269952page1image49270144

Съобщение за медиите

За първи път Телерик Академия организира едновременно четири приема в своите Alphaпрограми – за подготовка на софтуерни разработчици с технологиите Java, .NET и JavaScript,както и на специалисти, отговарящи за качеството на софтуера (Quality Assurance инженери).Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Телерик Академия.

Вижте още: