1496810През януари 2019 година майсторът на свръхестествените истории М. Найт Шамалан се завръща с изцяло новия, провокативен и завладяващ трилър Стъкления, обединяващ сюжетните линии и бележещ кулминацията на два от най-забележителните му и най-успешни оригинални филма –Неуязвимият(2000) и На парчета(2016).


Следвайки финалните събития от На парчета,историята в Стъкленияпроследява Дейвид Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кевин Уендъл Кръмб, Звяра. След поредица от ескалиращи сблъсъци между двамата, сенчестото присъствие на познатия под псевдонима си Стъкления Илайджа Прайс започва да изплува като оркестратор, който знае тайни, критични и за двамата мъже и няма да се поколебае да ги използва. 

В ролите наДейвид Дън и Илайджа Прайс от Неуязвимиятотново са Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън, а от На парчетасе присъединяват Джеймс Макавой като Кевин Уендъл Кръмб и множеството самоличности, които живеят в него, и Аня Тейлър-Джой като единствената пленничка, оцеляла от срещата със Звяра.  

Към звездния актьорски състав се включват и носителката на „Златен глобус“ Сара Полсън (Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън), а Спенсър Трийт Кларк и Шарлийн Уудард отново се завръщат към ролите си на сина на Дън и майката на Прайс. 

Режисьор и сценарист наСтъкленияе М. Найт Шамалан (Шесто чувство,Неуязвимият, Следите, На парчета), който е и продуцент наравно с партньора му от последните му два филма Джейсън Блум (Камшичен ударНа парчетаБягай!), Ашуин Ражан, Марк Байнсток и Стивън Шнайдър, който е изпълнителен продуцент.      

Стъкленияидва в кинатаи IMAXна 18 януари.

Вижте още: