Somersby Apple Blend 2016Somersby Apple Blend 2016 е най-новият, пети вкус в категорията сайдер, който Карлсберг България предлага на българския пазар, след Somersby с вкус на ябълка, круша, къпина и боровинка.

Специфичното в този нов продукт е, че притежава плътен плодов вкус и наситен аромат, напитката е по-суха, слабогазирана и се консумира охладена.

Somersby Apple Blend 2016 е лимитирана серия, специално създадена, за да отбележи есенната реколта от ябълки и в напитката с натурални частици плод се съчетават 3 сорта ябълки – приятната сладост на „Златна превъзходна“ и кисело-сладкия вкус на други 2 сорта. Сайдерът е естествено мътен, ефект, който се получава при ферментацията на ябълките в състава му.

Вкусът също е по-различен от специфичния сладък вкус на останалите видове сайдер. Той е сладко-кисел, по-слабо газиран и може да се консумира без лед, а това го прави подходящ за есенните месеци.

Somersby Apple Blend 2016

„Създадохме тази лимитирана серия на напитката специално, за да отпразнуваме есента. Именно ябълката, един от най-популярните плодове в света, е в основата на сайдерите Somersby. Somersby Apple Blend е новост за цялата Карлсберг Група през 2016 година. Горди сме, че България беше избрана за една от пилотните европейски държави, в които ще бъде представен този иновативен продукт“, каза Христина Вучева, бранд мениджър на Somersby в Карлсберг България.

Премиерата на продукта беше в столичното заведение Culture Beat с музикалното участие на Рут Колева. Специалната изненада на събитието бяха топ готвачът, познат и  от риалити шоуто „Master chef“ Петър Михалчев и сомелиерът Михаил Марковски, които демонстрираха как Somersby Apple Blend 2016 и храната печелят от успешното си съчетаване. Вкусовият профил на Somersby Apple Blend 2016 е различен и особено подходящ за консумация с различни видове храни, включително и десерти.

Somersby всъщност е основател на категорията „сайдер“ в България. Той е и основният двигател зад ръста на категорията от 2012 година насам.

За първото полугодие на 2016 година Somersby представлява над 60% от пазара на сайдер у нас. Миналата година пазарът на сайдер в страната е нараснал с впечатляващите 72% в сравнение с предходната година. Като само Somersby реализира 44% ръст в обем, сравнено с 2014-а.

Somersby се предлага на нашия пазар вече с 5 различни вкуса – ябълка, круша, къпина, боровинка и мътен сайдер Apple Blend 2016 с натурални частици плод.

Вижте още: