Три прими се потапят в „Мистериите на Хухла“ през октомври

Мими Николова, първата носителка на „Златният Орфей“, Богдана Петрова, първата носителка на наградата в „България търси талант“ и Петя Цонева, първата носителка на наградата за поезия на името на Ивайло Балабанов влизат във вихъра на „Мистериите на Хухла“ тази година, когато жури от Мистериозната хухленска академия на науките ще присъди поредния приз „Почетен селянин“ на „Мистериите на Хухла“.

А той е бронзов цървул, изваян от скулптора Емил Пенчев, пробит от ходене, в който е поставено земното кълбо. Не са малко лауреатите на този планетарен символ, припомня Иван Бунков, инициатор и главен двигател на културния празник. Поетите Петър Василев и Ивайло Балабанов, акордеонистът Нешко Нешев, цигуларят виртуоз от Турция Недим Налбантоглу, оперният певец Калуди Калудов …, а в последните „Мистерии“ с цървула се обу и поетът Бойко Ламбовски.

Три прими се потапят в „Мистериите на Хухла“ през октомври

Кой ще грабне тази година наградата не знае никой, не знаят дори и организаторите на феста, подкрепян от община Ивайловград, защото новината идва в последния момент на мястото на събитието – връх Свети Илия, над прочутото ивайловградско село Хухла, от дето погледът се рее над три държави - България, Гърция и Турция. И „Цървулът“ пристига съвсем мистериозно! Но затова пък всички трябва да знаят, че трите прими, заедно със световноизвестния квартет „Ева“, гастролирал къде ли не по света и у нас, с кавалджията Костадин Генчев и флейтистката Златина Георгиева ще направят така, че на този загадъчен връх земя и небе да се слеят от радост и щастие.

Елате и вижте! И участвайте в „Мистериите на Хухла“!

Тук музиката се превръща в слово, а словото в музика, казват посветени в тайнството хухленци. Ще ни очакват денонощно - на 7 и 8 октомври, тази година!

Вижте още:

Разследващата журналистка Богдана Лазарова търси отговора от икономисти, политици и бивши министриЗащо частните пенсионни фондове загубиха 1 млрд....