Учат деца за правилно поведение на пътя

Bulgaria Mallпосреща есента и новата учебна година с много игри и информационна кампания за пътната безопасност, насочена към най-малките

Ежедневните новини за стряскащи инциденти ни карат да се замислим какво можем да направи всеки от нас, за да бъдем спокойни и сигурнив автомобилите си. Екипът на BulgariaMallинициира кампания #ДайЗнак- УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ, чиято цел е да запознае децата, чрез интерактивни уроци-игри с участниците в движението, пътните знаци и евентуалните опасности които могат да се появят. 

На празника по повод старта на учебната година – 15 септември,най-малките ученици ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар; защо да не преминават с велосипеди и тротинетки през улицата, както и да се оглеждат преди да хукнат след топката. И защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игритеМалчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват, -казва Виолета Цонкова, директор „Маркетинг и комуникации“ на Bulgaria Mall. – Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители.

В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си
за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдещ намалява.

Кампанията #ДайЗнак- УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности през всяка събота и неделя на септември. Още през първата седмица – 10 и 11 септември в партньорство с „Академия за родители“ са организирани  безплатни работилници за деца. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности, да опитат различни неща и може би да открият своя талант. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасно движението. 

Кампанията ще продължи и в първия учебен ден. Танци, песни и забавление с любим аниматор от мола, са част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност къмСтолична община ще представина децата  - на принципа „играй и учи“ - лесни и запомнящи се правила за това как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, организаторите предвиждат да въвлекат в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на BulgariaMall ще разговарятпредставители на Държавната агенция за пътна безопасност, инициативата „Деца на борда, българския съюз на международната женска общностСороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите в социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще бъде отбелязан края на мото сезон 2022г. Мотористите ще разкажат на децата не само за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби, но и за отговорността, която има всеки от нас към останалите участници в движението.

Учат деца за правилно поведение на пътя

За повече подробности – следете сайта на 
Bulgaria Mall – bulgariamall.bg

Вижте още: