УЕФА си партнира за пръв път с компания за спортни залози, която функционира и в БългарияЗаедно с bwin стартират инициативи за отговорен подход в спортните залагания и осигуряване на почтеност в спортаЗа пръв път УЕФА подписа партньорство с компания за спортни залози, която функционира и в България. bwin стана официален партньор както на УЕФА Лига Европа, така и на новосформираната УЕФА Лига на конференциите за следващите три сезона. По този начин компанията утвърждава позицията си на световен лидер в областта на отговорните спортни залагания и заедно с това гарантира присъствие на регулираните пазари за залагания по целия свят.

Ключов елемент от партньорството между УЕФА и bwin ще бъде съвместното планиране на инициативи за насърчаване на отговорен подход към спортните залагания и поддържане на почтеността в спорта. За да отбележи успешното сътрудничество, bwin стартира нов специализиран уебсайт betresponsibly.info с цел да популяризира инструментите, които предоставя в помощ на спортните фенове, за да запазят те пълен контрол върху залаганията си. Другата амбиция на компанията е да промотира инициативите за безопасни и отговорни залози. 

Официално обявеното партньорство е доказателство за ангажимента на компанията-майка Entain plc и bwin да подкрепят както футбола, така и отговорните залагания по цял свят. Общо 216 отбора от 55 държави участват в тези две водещи в европейския футбол състезания. 64 отбора ще бъдат в надпреварата от груповата фаза нататък, когато партньорството ще влезе в сила и марката bwin ще поеме своя ангажимент към УЕФА като официален партньор в спортните залагания. Мачовете от турнирите ще се излъчват по целия свят.

Правата за спонсорството също предвиждат използването на съдържание и кадри от двете състезания на собствените платформи на bwin, които наред с достъпа до билети за турнирите ще осигурят невероятни преживявания и забавления за спортните фенове.

„Гордеем се, че сме официален партньор на УЕФА Лига Европа и УЕФА Лига на конференциите заедно с други големи международни брандове. Партньорството ще предостави множество вълнуващи възможности за подобряване на предложенията къмпотребителите, създавайки нови и уникални преживявания и съдържание. То също дава на bwin страхотна платформа за достигане до феновете на регулираните пазари на спортни залагания по цял свят и подчертава комбинацията от най-добър продукт и най-отговорна среда за залагане, която предлагаме”, коментира Стефан Хайлман, управляващ директор на Entain Digital Europe. 

„Радваме се, че успяхме да привлечем bwin като първия официален партньор за спортни залози в нашите турнири. Като бранд в контакт с феновете и тяхната страст към футбола и с клубовете в цяла Европа, bwin чудесно се вписва в нашата представа за партньор.Сътрудничеството ни с bwin позволява на УЕФА да се ангажира по-открито със сектора на спортните залагания, като предоставя по-голям достъп до пазарна информация и подкрепа както от гледна точка на спортната почтеност, така и от търговска гледна точка. bwin е световен лидер в областта на отговорните спортни залагания с богата и дългогодишна традиция на партньорство във футбола, като подкрепя клубове, федерации и турнири по целия свят. Огромният им опит в областта на спонсорските дейности ще бъде безценен принос и за двата турнира“, заяви Гай-Лоран Епщайн, маркетинг директор на УЕФА.  

Entain и bwin отдавна подкрепят международния футбол. В Германия bwin стана първият частен доставчик на залагания и официален партньор за спортни залагания на Германската футболна асоциация Deutscher Fußball Bund (DFB) през януари 2019 г. Това включва рекламно партньорство с Купата на DFB, а също и с националните отбори до 31 декември 2022 г., както и с женската Бундеслига до лятото 2022 г. и с 3-та германска лига, за която през 2019 г. договорът на bwin като основен партньор беше удължен до края на юни 2022 г. В Германия bwin е спонсор на Борусия Дортмунд, ФК Кьолн, ФК Унион Берлин, Динамо Дрезден и ФК Санкт Паули.

В Португалия, след като спонсорира първенството от 2006 до 2008 г., bwin подписа договор като спонсор на името на Португалската лига през настоящия сезон и оттогава тя се нарича bwin Португалска лига. В Белгия bwin има спонсорско споразумение като официален партньор за спортни залагания на Jupiler Pro League.

Тези футболни спонсорства се допълват и от участието на bwin в гръцкия баскетбол като спонсор на знаменития баскетболен клуб Олимпиакос Пирея и като официален национален спонсор на баскетбола в Евролигата.

Видеоклип с подробни изявления за новото партньорство от Стефан Хайлман и Гай-Лоран Епщайн е достъпен на тази връзка: https://entaingroup.com/newsrelease/https-entaingroup-com-newsrelease-bwin-becomes-official-partner-of-uefa/

 

Вижте още: