„Умният дом“ на Schneider Electric е домът на Башар Рахал в новия български филм „Завръщане“Schneider Electric подкрепя реализацията на най-новия филм на режисьора Ники Илиев – „Завръщане“. Компанията дарява „енергия“ на българското кино и подкрепя филма на Ники Илиев

Освен финансовата подкрепа, Schneider Electric отваря вратите на своя „Умен дом“ и на производствената си база в Пловдив, където са заснети интригуващи сцени от продукцията. Умният дом от филма се намира в шоурума на  Schneider Electric. В него се демонстрират възможностите на системата, сред които управление на осветление, щори, вентилация, отопление, климатизация, видео наблюдение и много други. На големия екран зрителите на „Завръщане“ ще могат да видят Умния дом на актьора Башар Рахал, оборудван с цялостните функционалности, които продуктите, софтуерът и системите на Schneider Electric могат да създадат. Башар Рахал управлява всичко в дома си само с натискането на едно копче, и то от таблета си. 

„Новите технологии и решения за Умен дом са все по-интересни за публиката у нас. Затова решихме да подкрепим една съвременна филмова продукция, в която средата и удобствата на Умния дом се преливат съвсем естествено.“, споделя Калина Петкова, Мениджър маркетингови комуникации на Schneider Electric България „С възможностите на платформата ни домът става както комфортен и сигурен, така и енергийно ефективен. Софтуерът може буквално да съобрази с прогнозата за времето кога да пусне отоплението или охлаждането на дома, да определи каква да бъде точната температура спрямо нашите изисквания, съответно да спусне щорите, да светне лампите или обратното.“, споделя още тя.

Умният дом на Schneider Electric предлага и редица различни режими на работа и настройки на функционалностите. Софтуерът предлага и възможност за готови режими. Например в режим сън гаси осветлението и регулира топлината и влажността на въздуха, докато спим. Полезно е да имаме още режими като „вечеря“ или „гости“, при които системата наглася осветлението и завесите автоматично, включва или изключва телевизора, музиката и т.н.. Тези функционалности правят още умния дом на Schneider Electric енергийно ефективен, защото софтуерът предлага режим на оптимално потребление, а изразходваната енергия може да се следи в специален модул на системата. Домът се грижи сам и за сигурността, като може да симулира присъствие по време на ваканции, както и да ни изпраща съобщения за различни събития през деня. В цялостната система може да се интегрират дори функции като видеонаблюдение и градинско напояване.   

Разпространението на филма „Завръщане“ започва от 18 октомври в кината в цялата страна. Освен Башар Рахал и Ники Илиев, в новата филмова продукция участват и още звезди на родното кино: Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Искра Донова, Райна Караянева, Евелин Костова и др. 

„Умният дом“ на Schneider Electric е домът на Башар Рахал в новия български филм „Завръщане“ 

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...