1411791VMware и Факултета по математика и информатика ще предоставят иновативни образователни ресурси на бъдещите ИТ таланти

VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, заедно с Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще предоставят иновативни ресурси за по-добра подготовка на студентите по информационни и компютърни технологии. Това ще стане възможно чрез безплатна високоскоростна Wi-Fi мрежа на територията на основната сграда на факултета.

Новата инициатива ще добави стойност към текущите образователни програми в университета. Във Wi-Fi зоните, студентите ще имат свободен достъп до специално разработена платформа, където ще могат да открият полезни източници, предоставени от VMware - от предстоящи събития в ИТ индустрията, през технологични тенденции в сектора, задачи за програмиране, до блог постове от лидери на мнение във VMware.

Проектът е продължение на дългогодишното партньорство между VMware България и Факултета по математика и информатика. VMware поема ангажимент активно да развива следващото поколение ИТ специалисти чрез създаването на устойчиви образователни инициативи. Това включва академии по виртуализация и програмиране като например VMware ИТ Академия, лятна академия Talent Boost; хакатони и лекции на изявени лектори от индустрията. Миналата година VMware също реновира и модернизира една от учебните зали във факултета.  

Вижте още: