1429044Уникална по рода си инициатива: Немски деца и техните семейства  лично и ръчно подготвят индивидуални коледни подаръци, предназначени за деца от Източна Европа, под надслов: ВСИЧКИ ДЕЦА СА РАВНИ И ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ! В България инициативата се провежда за трета поредна година! Тази година подаръците предназначени за България са 4500 бр. и ще бъдат раздавани в дните 4-5-6-7 декември в гр. Варна, Област Шумен и Област Варна! За целта от Германия пристига конвой  натоварен с подаръците и екипаж от 10 души, представители на Раунд Тейбъл Германия, част от световната организация на Раунд Тейбъл! В България те ще бъдат посрещнати и ще гостуват на приятелите си от    Раунд Тейбъл 5 Варна! Инициативата се подпомага и от кметовете на съответните Общини!

Раунд Тейбъл Германия и Раунд Тейбъл 5 Варна раздават 4500 коледни подаръка на деца от :

гр. Велики Преслав, гр.Девня, с. Чернево , с.Кичево, с.Константиново, община Долни Чифлик, гр. Варна - УМБАЛ “Света Марина”!

Подаръците се раздават лично и индивидуално на всяко дете!

Не малка част от децата никога в живота си не са получавали подаръци преди!

За трета поредна година членовете на Раунд Тейбъл 5 Варна, част от Световната организация Раунд Тейбъл организират раздаване на коледни подаръци за деца. Подаръчните пакети включват играчки, лакомства, ученически пособия и дрехи. Всеки пакет е изготвен и опакован индивидуално и до отварянето му подаръка, който се крие вътре остава изненада! Те са изпратени от немски деца и техните семейства по инициатива на Раунд Тейбъл Германия. Немската делегация пристигна в морската столица с два тира с подаръци.

Раздаването на подаръци започва на 04.12.2017г. в градовете Велики Преслав, Девня и с.Чернево..

На 5-ти и 6-ти продължава в общ. Долни Чифлик.

На 7.12.2017г. представители на международната организация Раунд Тейбъл във Варна ще зарадват децата в с. Кичево, с.Константиново както и децата в първа и втора детска клиника в УМБАЛ “Света Марина”- Варна.  

Инициативата ще завърши с “Благотворителен Коледен Бал – Раунд Тейбъл и Приятели”., който ще се проведе на 11.12.2017г. в Арт Галерия към Радио Варна и се организира в подкрепа на: Неонатология към СБАГАЛ "Проф. д-р Димитър Стаматов". Със събраните средствата ще бъде закупено медицинско оборудване, с което се надяваме да успеем да спасим възможно най-много новородени български деца.

Миналата 2016г. при същата инициатива бяха раздадени 2500 подаръка, а средствата събрани от Благотворителния Коледен бал бяха използвани за закупуване на консумативи за инсулинови помпи.

Със средствата, събрани от Благотворителния Коледен Бал през 2015г. бе закупен нов модерен инкубатор за новородени (кувьоз) за АГ болница “Проф. д-р Димитър Стаматов”.

За Раунд Тейбъл:

Раунд Тейбъл 5 Варна съществува от 3 години и за този кратък период успява да привлече вниманието на международните си колеги с множеството инициативи, които подема във Варна.

Раунд Тейбъл България съществува от 18 години и е създадена в гр.Пловдив, където и до днес работи „маса“ от млади професионалисти

В близките месеци предстои създаването на Раунд Тейбъл в гр.Шумен и се инициира възраждането на Раунд Тейбъл в София!

Международната организация е създадена през 1927г., а нейна основна цел е събирането на млади професионалисти, които обединяват сили в обществено полезни каузи и инициативи. Името на организацията произлиза от реч на принца на Уелс по време на Британското търговско изложение в началото на века. Раунд Тейбъл е намерила съмишленици в над 65 държави в цял свят, наброява над 40 000 члена, обединени в 2700 клуба.

Вижте още: