На 10 и 11 Септември 2021 за 12-та поредна година предстои да се проведе Националната конференция за редки болести и лекарства сираци, организирана от Институт по редки болести. Събитието е ежегоден форум, който събира заедно всички заинтересовани страни – медицински специалисти, пациенти, студенти по медицина, представители на индустрията и здравни власти.

Тази година 45 лектора ще представят и обсъдят новостите в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести, развитието на европейските референтни мрежи и достъпа до иновации.

Организационния комитет е селектирал 29 постера на експерти от цялата страна, които могат да бъдат разгледани и обсъдени онлайн с авторите им във Виртуалния Конгресен Център към Института по редки болести.

Националният алианс на хора с редки болести е традиционен партньор като в различни сесии ще се обсъдят „Пациентското движение в контекста на динамичната епидемиолигчно-политическа обстановка” и „Подобряване на грижата за пациенти с адреналан криза в спешната помощ”.

По време на конференцията е планирана и кръгла маса на тема „ Опазване на имунното здраве в Република България – тактики за реализация”.

До 30 септември 2021 за регистрирани участници в конференцията са достъпни Виртуални щандове с над 80 интерактивни материала и видея, както на Института по редки болести, Националния алианс на хората с редки болести, така и на партньори представящи иновации в областта на лекарствата сираци.

Виртуалния Конгресен Център e създаден от екипа на Института по редки болести на всички регистрирани участници възможността да продължат да обменят идеи и споделят съвременни подходи за ускорен достъп до иновации в подкрепа на хората с редки болести въпреки епидемиологичната обстановка.

Вижте още: