Звездата Джейкъб Колиър кани феновете си на съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно със световноизвестния български женски хор на 11 юли в зала 1 на НДК в София

Европейската част от световното турне на шесткратният носител на "Грами" Джейкъб Колиър започва от България след излизането на новия му албум Djesse Vol. 4. Звездата ще изнесе съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура. Програмата на концерта включва солови изпълнения на песни от новия албум на Джейкъб Колиър, самостоятелни изпълнения на хор "Мистерията на българските гласове", както и съвместни изпълнения на младия британец и световноизвестния български женски хор, които ще бъдат представени за първи път пред публика.


29-годишният Джейкъб Колиър е признат от музикалната критика и музикалните среди за един от най-надарените съвременни млади изпълнители. Почти безкраен е списъкът му с постижения, в които влизат шест награди Грами, дванадесет номинации за Грами, включително за най-добър албум на годината през 2021. В списъка му с колаборации са имена като Coldplay, SZA, Stormzy, Alicia Keys, Shawn Mendes и други световни звезди.

Звездата на младия музикант изгрява след като привлича вниманието на Куинси Джоунс - световноизвестен американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист, работил с най-големите имена в джаза. Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални YouTube кавър версии на известни песни. Под менторството на великия продуцент Джейкъб записва и издава през 2016 г. дебютния си албум In My Room, в който той, освен вокалните партии, изпълнява и записва и партиите на всички инструменти. В кратката си, но свръх успешна кариера, Джейкъб Колиър си е спечелил заслужено признанието "Коронованият принц на хармонията" и наследник на трона на Ерик Уитакър.

Звездата Джейкъб Колиър кани феновете си на съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

В последните няколко години Джейкъб придобива известност с енергичните си концерти, в които той прави публиката съучастник в изпълненията си като я превръща в огромен хор, дирижиран от самия него.

Колиер е известен и с дарбата си да споделя разбиранията си за сложни въпроси от теорията на музиката на гениално прост, лесно разбираем за всички ни език.

Въпреки че младият британец много пъти е заявявал, че е голям фен на "Мистерията на българските гласове", едва сега, в София, ще е първата му среща с нашия световноизвестен женски хор. Очакваме върховни мигове на съпреживяване!

Звездата Джейкъб Колиър кани феновете си на съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Билети за концерта може да се намерят вече в EpayGo и касите на EasyPay.

Видео на Jacob Collier с хор от публиката в Лондон - https://www.youtube.com/watch?v=3KsF309XpJo&t=298s

Едно от първите видеа на Jacob Collier, в което аранжира песента Don't You Worry 'Bout A Thing на Stevie Wonder - https://www.youtube.com/watch?v=pvKUttYs5ow&t=4s

Вижте още: