Мета-жилища и дигитални хора разработват съвместно LG и Unity

LG Electronics (LG) подписа меморандум за разбирателство (MOU) с Unity, водеща международна платформа за създаване и управление на 3D съдържание в реално време, за разработването на meta-home и digital humans.

Meta-home ще позволи на потребителите да създават изключително точни дигитални копия на своя собствен дом, като по този начин ще могат да прекарват време в динамична, виртуална версия на пространството си. Всички LG продукти, инсталирани в дома на потребителя ще могат да бъдат открити в meta-home версията му. Нещо повече, всяка промяна, която потребителят прави по настройките или функциите на LG уредите си във дигиталната среда, ще се отразят и в реалния свят, предоставяйки иновативен и удобен метод за контрол, както и забавно и неповторимо потребителско изживяване.

Потребителите могат също така да персонализират своят дигитален дом, като пренареждат мебели и уреди, както и да общуват с други потребители на meta-home от целия свят, за да споделят лични съвети и полезен опит при използването на усъвършенстваните лайфстайл решения от LG.

Не на последно място, meta-home ще включва и изключително реалистични дигитални хора, способни да усетят моментите, в които потребителите имат нужда от помощ, предлагайки навременно съдействие – като например помощ при управлението на определена функция на LG устройството. Чрез интегрирането на гласово разпознаване от LG, обработката на езика и технологиите за научаване на контекста на разговора, в комбинация с усъвършенствания двигател на Unity, който се използва в много различни индустрии, тези дигитални помощници ще могат да комуникират по един изключително естествен начин.

В допълнение към техните комуникационни умения, виртуалните обитатели на meta-home ще направят интеракциите с потребителя по човешки, благодарение на реалистични, адекватни за ситуацията изражения на лицето и жестове.

„Meta-home и дигиталните хора ще използват напредналите технологии на LG и дълбочината на знанията им за потребителите и тяхната среда у дома, както и ненадминатите възможности на Unity в RT3D и компютърните графики, за да предоставят истинска иновация в потребителските изживявания,“ сподели д-р Ким Бьонг-хун, CTO и изпълнителен вице-президент на LG Electronics.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...