Антигуа и Барбуда празнува 35-тата си годишнина на независимост. През 1981 година островната държава получава своята независимост, но остава в рамките на Британската общност. Държавен глава на Антигуа и Барбуда е Нейно кралско величество Кралица Елизабет II. Тя назначава губернатор на Антигуа и Барбуда, който изпълнява нейните функции.

По този повод почетният консул на Антигуа и Барбуда в България, проф. Иван Тодоров, изпрати официално поздравително писмо до премиер-министъра Гастон Браун, в което отправи пожелания за прогрес и просперитет, както и изрази надежда за перспективно и пълноценно сътрудничество между двете държави.

По традиция честванията за националния празник на Антигуа и Барбуда се провеждат цяла седмица, в която се организират запомнящи се със своята пищност, пъстрота и ентусиазъм паради, изложения, надпревари от различно естество, в които участва както месното население, така и туристите. Празненствата на островната държава са впечатляващи, изпълнени с много настроение и положителни емоции.

Антигуа и Барбуда е една невероятно красива държава, населена с щастливи и гостоприемни хора. И туризмът, и редица други отрасли на Антигуа и Барбуда преживяват сериозен подем. За всеки, който е посетил тази прекрасна страна, остава едно незабравимо преживяване, а споменът за искрящите усмивки на хората винаги зарежда с оптимизъм.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...