Британският Jet2holidays отложи програмите за България за началото на летния сезон
Британският туроператор Jet2holidays отложи началото на лятната си програма за България за 2022 г. от някои летища в Обединеното кралство, както и почивки в Полша. Причината е войната в Украйна, заради която има застой в записванията. Туроператорът прави чартърни програми със свои самолети до България.

Полша граничи с Украйна, която е нападната от Русия, а източното крайбрежие на България се намира на Черно море, гласи съобщение на туроператора.

Jet2holidays обяви забавяне на старта на програмата за България за лятото на 2022 г. Излитанията от Бирмингам и Станстед няма да започнат до 20 май, а полетите от Единбург няма да започнат до 31 май. Засегнатите резервации ще получат пълно възстановяване, с изключение на административните такси.

В съобщение до туристическите агенции операторът каза: „Поради настоящите обстоятелства ние от Jet2holidays трябваше да преразгледаме програмата за полети до Полша и България".

Почивките до Полша ще вървят нормално до 21 март, но всички пътувания, резервирани между 22 март и 26 май, ще бъдат автоматично анулирани, с пълно възстановяване на сумата, с изключение на административните такси.  Jet2holidays предлага градски почивки до Краков. Предвижда се полетите да започнат отново от 27 май.

Вижте още: