Карта показва свободните места на къмпинги по Българското Черноморие

Инициативата, която събира тези възможности на едно място, е на платформата за устойчив туризъм Karavani.bg

Карта показва свободните места за разполагане на кемпери и палатки, както и каравани, които могат да бъдат наети, на къмпинги по Българското Черноморие. Инициативата, която събира тези възможности на едно място, е на платформата за устойчив туризъм Karavani.bg и стъпва на информация, споделена от над 20 къмпинга*. Целта е през този визуален формат, свободен за използване, хората лесно и бързо да се ориентират къде могат да организират своята желана ваканция сред природата, а в бъдеще ще бъде разширен, включвайки и други части на страната.


Проучването показва още, че по Черноморието къмпингите предлагат и допълнителни активности, за да привлекат вече почиващи. На места посетителите могат да се възползват от безплатен паркинг, Wi-Fi, да хапнат в близкия ресторант, да прекарат приятно вечерта си под звездите на бар или на сцена с музикална или кино програма. Към всички туристи призивът е да обичат природата и да имат отношение към нея и опазването ѝ.

Картата може да бъде намерена тук.

„Радваме се, че толкова много къмпинги откликнаха на нашите запитвания и се включиха в инициативата да покажем кои са свободните места за разполагане на кемпери и палатки на нашето море. На картата могат да бъдат видени и караваните, които се отдават под наем и през нашата платформа. Стремим се всичко, което правим, да улеснява и да популяризира все повече почивката сред природата, която е и истински пълноценната почивка“, сподели основателят на Karavani.bg Николай Неков.

В подкрепа на тази мисия са и данните, които отчита платформата - почивката на къмпинг на Българското Черноморие се оказва търсена и предпочитана от все повече хора от страната и от чужбина - Великобритания, Германия, САЩ, Австрия, Гърция и др. Със старта на активния сезон интересът се увеличава и резервациите са два пъти повече, спрямо същия период през 2022 г.

Карта показва свободните места на къмпинги по Българското Черноморие

Сред групите, които избират къмпинга за своята лятна почивка, са семейства с деца, които търсят спокойствието и близостта с природата; двойки, които искат да избягат от града и да се насладят на морето; хора, които работят от разстояние, т.нар. “дигитални номади”, и предпочитат офисът им да е на морето за по-дълъг период от време; българи, които живеят в чужбина, но почиват в страната.

За да отговори на нуждите и предпочитанията на своите потребители, платформата за отдаване под наем на каравани, кемпери, бунгала и палатки предлага широк избор за настаняване на къмпинги в страната. С близо 200 предложения онлайн търсещите пълноценна почивка сред природата могат лесно и сигурно да намерят и да резервират своето лятно преживяване сред природата. В широката селекция на Karavani.bg влизат, освен стандартни каравани, и по-висок клас бунгала с гледка към морето, санитарен възел и климатик. Местата за настаняване предлагат уют, оборудване и удобства за една пълноценна ваканция.

Едновременно с това, условията при анулиране са фиксирани в полза на клиентите - резервации могат да бъдат отменени при пълно възстановяване на платената сума, ако е спазен срокът от поне 30 или 14 дни предизвестие, и на 50%, ако анулирането е между 14 и 7 дни преди резервираната дата. Предстои възможностите в тази посока да се увеличават. От юли тази година ще има и опция за резервиране на почивка на изплащане.

Karavani.bg влиза в активния летен сезон и с версия на английски език, която ще бъде достъпна съвсем скоро, както и с реклама в Румъния на места за настаняване у нас, за да привлече повече туристи от северната ни съседка.

Карта показва свободните места на къмпинги по Българското Черноморие
Паралелно, компанията набира и свежи инвестиции в нов рунд на финансиране, насочен към търсенето на водещ инвеститор, стратегически партньори с нови проекти и събития и микроинвеститори, които имат сходни интереси и ценности. Средствата се инвестират в разширяване на технологичния екип, в задържане и повишаване на високото ниво на клиентско обслужване, както и в развитие на пазарите в Гърция и Румъния. Миналата година компанията привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital, а в следващ рунд и над 60 000 евро. Karavani.bg беше селектирана от специализираната технологична медия The Recursive сред 15-те български стартъпа, които привличат интерес сред инвеститорите, демонстрирайки потенциал за растеж.

*В инициативата се включиха над 20 къмпинга, което не покрива пълния брой от къмпинги по Българското Черноморие. Картата показва актуална картина към юни 2023 г., като трябва да се уточни, че в този момент част от къмпингите са напълно запазени, а други не предлагат свободни места. Цени и условия се договарят директно с конкретните къмпинги. Едновременно с това, платформата Karavani.bg дава възможност за наем на вече разположени каравани или бунгала на къмпинги, които също не са включени в картата. Екипът на Karavani.bg ще продължи да разширява картата със свободни места и в други части на страната, като остава отворен за бъдещи предложения и партньорства.

Вижте още: