Министър Проданов разговаря с посланика на Република Корея Н. Пр. Ли Хо-шик

Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с посланика на Република Корея у нас Н. Пр. Ли Хо-шик. Двамата обсъдиха двустранните отношения между България и Корея и начините за увеличаване на туристопотока между двете страни.

„Туризмът създава добри взаимоотношения и помага на хората да се сближават, въпреки голямото разстояние, което съществува между България и Корея. Възможно е да постигнем добри резултати, като съвместно насърчаваме двустранното сътрудничество и туристическите посещения“, заяви министър Проданов пред посланика. И уточни, че през 2019 г., преди пандемията от COVID-19, около 11 000 туристи от Република Корея са посетили България, което е добра предпоставка за повишаване броя на корейските туристи. По думите му и българските граждани все повече предпочитат за туристически пътувания далечни дестинации и има добър потенциал за увеличаване на българите, които да избират Корея за следващата си дестинация.

Министърът уточни още, че в момента Министерството на туризма е насочило усилията си към летния сезон, като изрази надежда, че посетителите от съседните държави ще компенсират до голяма степен липсата на руски и украински туристи. „Разбира се, надяваме се и на по-голям прираст от далечни дестинации каквато е Корея“, заключи той.

От своя страна посланик Ли Хо-шик каза, че България има чар, който привлича корейските граждани и също изрази надежди повече корейци да изберат България като туристическа дестинация. „Надявам се под Вашето ръководството България да развие по силен туристически сектор“, поясни посланикът. Според него е важно да бъдат положени повече усилия за увеличаване на рекламата и да се заложи на привлекателни пакетни предложния.

Вижте още: