По-евтино и по-комфортно пътуванеСилният трафик по празниците беше смекчен от новото явление в пътуването, а именно – споделеното пътуване.

Споделеното пътуване е разрешение на проблема с трафика, понеже няколко човека пътуват в един автомобил, а не с няколко превозни средства.

Петър Т. се  уговаря с Ивайло М. да пътуват заедно от София до Бургас в най-натовареното от годината време за пътуване – преди коледните празници.

Без проблеми двамата споделят пътуване, като то им коства по-малко средства и е по-комфортно. След пътуването те споделят, че са доволни: „Хиляди благодарности на Ивайло за пътуването от София до Бургас“ и „Много добре!„.

Сайтът, чрез който те се уговарят и намират споделеното пътуване е Превозвалник – www.prevozvalnik.bg.

Там всеки желаещ може да намери най-удобното за него пътуване в желаното от него време. Сайтът се радва на огромен интерес най-вече от страна на студентите и хората, на които им се налага да пътуват най-често с бизнес цел.

Освен удобството, по-малкото коли на пътя водят и до намаляване на катастрофите.

Шофьорът и пасажерите уговарят помежду си всяко условие за пътуването. Някои шофьори допускат в превозните си средства и домашни любимци – условие, което в чести случаи е забранено от превозвачите и транспортните фирми.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...