Топ 6 пролетни дестинации, които си заслужават да бъдат посетени

Пролетта е един от най-предпочитаните сезони за пътуване с цел екскурзия. Може да се разхождате сред природата или да посетите културни забележителности, както и да се отдадете на кулинарно пътуване. Възможните дестинации за пролетна ваканция са безкрайни. Но ако все още не сте избрали, кой да бъде маршрутът, по който да поемете, airtickets.bg подбра шестте най-предпочитани места за пролетно пътешествие.


✓ Кабо Сан Лукас – Мексико-За далечна пролетна ваканция помислете за Кабо Сан Лукас, на върха на полуостров Долна Калифорния. Отидете на плажа, вземете круиз, за ​​да видите El Arco (естествена арка в морето) и се отдайте на нощен живот, подхранван от текила, в местни кантини.

✓ Лондон, Англия- Защо не добавите малко култура и архитектура? През деня обиколете най-емблематичните места в Лондон като Бъкингамския дворец и Биг Бен, а вечер отпийте халба ейл в уютни пъбове, след което вечеряйте в оживени ресторанти в квартали като Сохо, Шордич и Нотинг Хил.

✓ Амстердам — Холандия- Може би никъде в Европа не е толкова подходящо за купони като Амстердам. Но това е и едно магнетично място, където може да видите уникални места като музея на Ван Гог.

✓ Исландия- За бягство, изпълнено с приключения, вземете самолет до Исландия. Лава, масивни ледници и геотермални басейни са само част от невероятните гледки, които ще видите — и има много голям шанс да станете свидетели на Северното сияние.

✓ Малта- Ако все пак лятото ви липсва и искате да съчетаете културна разходка с галещо слънце, то островите са много подходящи. А Малта може да ви очарова с прекрасна храна, слънце и много история.

✓ Истанбул-Турция- През пролетта цял Истанбул се покрива с килими от лалета. Градът става много оживен, но същевременно цветен и приветлив. Това е мястото, където ще срещнете духа на Ориента, заедно с величествения облик на един истински модерен град.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...