Wizz Air въвежда фиксиран график за работа за пилоти и за кабинен екипаж

Членовете на екипажа ще могат да избират между гъвкави и фиксирани модели на работа спрямо личните си предпочитания

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа, обяви въвеждането на фиксирани графициза работакакто за пилотите, така и за кабинния екипаж.

Процесът по постепенно внедряване на тази схема от фиксирани графици в Wizz Air Group щестартира от октомври 2022 г. Авиокомпанията се ангажира да предложи на членовете на кабинния екипаж различни фиксирани графици спрямо техните индивидуални нужди. Така ще се подобри планирането на смените на кабинния екипаж, което от своя страна ще се отрази положително на баланса между работата и личния живот за тях.

Схемата с фиксиран график ще се въвежда постепенно в рамките на следващите 6 месеца в Wizz Air Group с цел качественото и ефективното ѝ ползване в бъдеще. В началото с новите модели на работа ще се запознаят служителите от най-големите бази на авиокомпанията, като с течение на времето се очаква те да станат масова практика сред екипажа наWizz Air по цял свят.На пилотите, които предпочетат да запазяттекущия си гъвкав график, ще бъде предложена компенсация въз основа на техния ранг.

Новият модел на работа ще бъде оформен и по начин, който гарантира оперативната стабилност на авиокомпанията и подкрепя нейните амбициозни планове за развитие.

Роланд Тишнер, оперативен директор на Wizz Air, сподели: „Развълнуванисме да предложим на нашия екипаж опцията за преминаване към модел с фиксиран график на работа. Призовавамевсички настоящи и бъдещи колеги да изберат своя бъдещ модел на смени според индивидуалните си предпочитания. Вярвам, че тази гъвкава възможностдопълнително ще подпомогне постигането на баланс между професионалния и личния живот за нашите колеги и по този начин Wizz Air ще бъде още по-добро място за работа.“

В момента Wizz Air е в процес на активно набиране на нови кадри, които имат желанието да стартират вълнуваща кариера в небето и да станат част от семейството на динамично развиващата се авиокомпания. Приемат се кандидатури както от хора с предишен опит, така и от такива без никакъв досегашен опит. 

Всеки, който проявява интерес да стане част от екипа на превозвача като пилот или член на кабинния екипаж, може да кандидатства лично, като се регистрира предварително за някои от кариерните дни на WIZZ в желания от тях град и удобна дата тук.Повече информация за новия модел за работа, както и детайли за кариерните възможности, може да откриете тук.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...