3 български компании са сред шампионите по ръст в ЕвропаScalefocus е най-голямата българска компания, която за трета поредна година влиза в престижната класация Deloitte Technology Fast 500.

Scalefocus е най-голямата българска технологична компания в класацията на Deloitte 2019 Technology Fast 500.
Компанията влиза за трета поредна година в списъка с най-бързо растящите 500 фирми в секторите технологии, медии, телекомуникации, науки за живота и енергетика за Европа, Близкия Изток и Африка.

“Изключително сме горди, че за трета поредна година влизаме в най-престижната бизнес класация за бързо растящи технологични компании в нашия регион. Това е прецедент най-вече защото е изключително трудно големи компании да поддържат подобен ръст и сме много благодарни за доверието на нашите партньори и клиенти, както и за усилията на невероятния ни екип” - сподели Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus. “Днес ние преминаваме през адаптация на бизнес модела ни към новите реалности на пазара и вярваме, че нашият опит и технологична експертиза ще е от решаващо значение както за правилната дигитална трансформация на нашите клиенти, така и за дългосрочното им позициониране на постоянно променящия се пазар. Този ръст е част от визията да бъдем най-иновативната софтуерна компания от Източна Европа”.

Deloitte Technology Fast 500 EMEA е обективна класация по сектори с фокус върху технологичната екосистема. Тя отличава компаниите, които са постигнали най-бързите темпове на растеж на приходите в Европа, Близкия Изток и Африка през последните четири години.

В тазгодишния списък прави впечатление силното присъствие на финтек сектора - общият брой финтек компании в Deloitte Technology Fast 500 е 50 - тоест 10% от шампионите по ръст в региона са от тази сфера, като в топ 10 на класацията присъствието е със значителните 40%, включително първото (Revolut) и второто (OakNort) места.

Scalefocus работят с много компании в този сектор, като фокусът им е разработка на цялостни IT решения, консултантски услуги и технологична иновация за клиенти в Западна Европа и Северна Америка. В допълнение към впечатляващия резултат в престижната класация, за следващия период (2019), scalefocus продължават с ръст в оборота си от 68% (близо 10 милиона евро, достигайки 31.5М), и въпреки COVID-19 през 2020 ще задържи стабилно развитие.

Другите две български компании в класацията Deloitte 2019 Technology Fast 500™ са Accedia (ХХ М)  и Botron Software Solutions (ХХ М).

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...