Доставчиците в доклада се оценяват въз основа на способността за изпълнение и пълнотата на тяхната визия

Acronis, световен лидер в киберзащитата, е позиционирана в квадранта на визионерите от Gartner 2020 Magic Quadrant за решения за бекъп и възстановяване на данни.
Според доклада „с преминаването към публичния облак, се засилват опасенията и страховете, свързани със зловредния софтуер, бекъпа и управлението на данни, като това принуждават архитектите на ИТ инфраструктурата и операциите да реорганизират архитектурата си за бекъп на данни и да проучат алтернативни решения. Това изследване предоставя анализи на производители на решения за бекъп и възстановяване.”

“През последните няколко години Acronis премести фокуса си от доставчик на резервни копия към предлагане на киберзащита - холистичен подход, който съчетава защита на данните и киберсигурност. Окуражаващо е, че сме признати за визионер от Gartner и за нас това признание е като валидиране на критичната взаимозависимост между бекъпа и киберсигурността,” каза основателят и главният изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов.

Докато докладът “Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions” се фокусира върху центъра за данни, основният фокус за Acronis винаги е бил защитата на крайни устройства. “Имаме уникална възможност да осигуряваме киберзащита на организациите. Нашето най-ново решение Acronis Cyber Protect осигурява защита от зловреден софтуер, базирана на изкуствен интелект, оценка на уязвимостта и управление на ъпдейтите, непрекъсната защита на данните, филтриране на URL адреси и бърз и надежден бекъп и възстановяване след срив - всичко това през лесна за управление конзола.”, добави Белоусов.

За повече информация относно Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions, посетете: https://www.gartner.com/document/3987618?ref=solrAll&refval=256789006 (изисква се регистрация).

Вижте още: