Acronis True Image 2021 добавя към характеристиките си инструмент за оценка на уязвимостта, позволявайки на потребителите да запълнят пропуските в сигурността на своите системиФизическите лица вече могат да сканират своята операционна система и приложения за уязвимости, запълвайки пропуските в сигурността и постигайки по-високо ниво на сигурност, поверителност и защита

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, обяви актуализирането на  Acronis True Image 2021 с инструмент за оценка на уязвимостта от професионален клас. Физически лица и хората, които работят от вкъщи, вече могат да сканират своите операционни системи и приложения за уязвимости и да получат препоръки за ефективно премахване на тези пропуски в сигурността./

Включването на този инструмент гарантира, че индивидуалните и домашните потребители могат значително да намалят риска от малуер атаки.

“През последните пет години появата на “рансъмуер като услуга” означава, че престъпниците не трябва да бъдат особено опитни - те могат просто да платят за злонамерен набор от инструменти, който експлоатира уязвимостите без ъпдейти,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. “Потребителите се нуждаят от лесен и ефективен начин за идентифициране и затваряне на тези уязвимости, за да гарантират сигурността на техните системни и данни. Предоставянето на тази възможност в едно решение с антивирусен софтуер и архивиране осигурява цялостна киберзащита и огромна стойност.”

Вземайки предвид увеличения брой на хората, които работят дистанционно и онлайн купувачите през тази година, киберпрестъпниците се очаква да бъдат особено агресивни в атаките си по време на сезона на празничните пазарувания. Възможността да се запълнят всякакви пропуски в сигурността в тяхната система идва точно навреме за потребителите, които се възползват от сделките за Черен петък и Кибер понеделник.

Антималуер, който е VB100 сертифициран

В допълнение, към инструмента за оценка на уязвимостта, есенната актуализация също така представя подобрен антирансъмуер механизъм, който наскоро беше VB100 сертифициран.
Peter Karsai, Ръководител тестване, Virus Bulletin, каза, "За нас беше удоволствие да приветстваме Acronis True Image в нашата програма за сертифициране на крайни точки за сигурност и не беше толкова изненадващо, че при дебюта си получи сертификат VB100, а бизнес партньорът на продукта Acronis Cyber Protect сега спечели третата си VB100 сертификация. Очакваме с нетърпение да продължим да тестваме и двата продукта."

Новият инструмент за оценка на уязвимостта и усъвършенстваният механизъм за рансъмуер са включени във всички издания на Acronis True Image 2021, персоналното решение в семейството продукти на Acronis Cyber Protect. Разширените възможности за антималуер са включени в лицензите Advanced и Premium и се предлагат като тримесечен пробен период с лицензи Standard и Essential.

“Все по-често киберпрестъпниците се възползват от изкуствения интелект и други технологии, за да направят своя малуер по-ефективен и да увеличат честотата на атаките. Спирането на тези атаки започва с отстраняване на уязвимостите, като по този начин се отказва достъпа до Вашата система,” отбеляза Candid Wüest, Вицепрезидент по изследванията за киберзащита, Acronis. “И все пак, дори със силна защитна система и антималуер решение, реалността е, че атаката все още може да премине. Ето защо киберсигурност без бекъп и бекъп без киберсигурност са абсолютно неефективни срещу днешните заплахи. Само Acronis True Image осигурява киберзащитата, от която се нуждаят днешните потребители.”

За допълнителна информация относно Acronis True Image 2021 и неговата уникална интеграция на най-добрия по рода си бекъп и усъвършенствана антималуер технология, посетете www.acronis.com/en-us/products/true-image/.

Acronis True Image 2021 добавя към характеристиките си инструмент за оценка на уязвимостта, позволявайки на потребителите да запълнят пропуските в сигурността на своите системи

Вижте още: