Д-р Мария Титопулу: Много е важно да запазим спокойствие и да проявим здрава психикаЕкспертът по социална медицина подчерта, че в условията на хоум офис са валидни всички изисквания, които важат и в офиса
Нарастващите случаи на заразени с COVID-19 поставят организациите пред необходимостта за продължаване на дейността в условията на  работа от разстояние. „Много е важно да запазим спокойствие и да проявим здрава психика – така коментира зам.-управителят на ЛОТ-СОНСУЛТ д-р Мария Титопулу в новините по NOVA TV модела Сюзан, създаден от британската компания „Дайректли”. Той показва нагледно как ще изглеждаме след 25 години, ако упражняваме професията си от вкъщи. – Важно е да се опитаме да живеем и да работим така, както е било досега, в едни леко изменени условия. Движението, рационалното хранене и положителното мислене са от изключително важно значение и сега. Минавайки в хоум офис, ние продължаваме да изпълняваме служебните си задължения, т.е. валидни са всички изисквания, които важат и в офиса.“
В извънредните условия на работа през последните три месеца българската компания, която е консултант по безопасност и здраве на Европейската служба за външна дейност (ЕЕАS) в Брюксел, инициира ежемесечна видео рубрика с въпроси и отговори по актуални въпроси.

Информационната социална инициатива „Здраве и безопасност при работа – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“ бе отличена с второ място в категория „Иновативна идея на годината“ в 6-ото издание на конкурса Годишни награди на b2bmedia. Изминалите три уебинара са гледани присъствено от над 300 участници, а записите имат над 2400 гледания. В рубриките се включват международни експерти, които отговарят на актуални въпроси по предварително обявени теми, свързани със здравето и безопасността при работа.

Предстоящото издание на видео рубриката ще се проведе на 15 юли от 15:00 ч. и ще разгледа добри практики за обучения по първа помощ на работното място. Лектор ще бъде инж. Слави Пачалов, магистър по трудова медицина и работоспособност, собственик на компания за обучителни програми и курсове по първа долекарска помощ.

Първа долекарска помощ това са знания и умения, които прилагаме при внезапно увреждане или влошаване на здравето, най-често след инцидент, спазвайки основни алгоритми и използвайки подръчни средства с цел стабилизиране или подобрение състоянието на пострадалите лица. Оказването на първа помощ се извършва по правила и алгоритми с подръчни материали и цели да не се влоши състоянието на пострадалите до пристигане на лекарски екип.

За съжаление на работното място се появяват внезапни наранявания или заболявания, някои от които могат да бъдат животозастрашаващи. Стандартът за първа помощ изисква обучени служители на всички работни места от различните бизнес сектори. Това е особено важно в случаите, когато в близост до предприятието няма клиника или болница, която да поеме за лечение пострадалите служители.

Видео рубриката се провежда под формата на безплатен уебинар и е отворена за всички, които проявяват интерес. Повече информация и възможност за регистрация - на официалния сайт на компанията.

Д-р Мария Титопулу: Много е важно да запазим спокойствие и да проявим здрава психика

Вижте още: