Ефективни протестни действия ще се проведат в страната

Утре, 10 май 2022г. Обединеният транспортен бранш ще проведе ефективни протестни действия в цялата страната. Браншът ще изрази своето недоволство от липсата на правителствени мерки за овладяване на икономическата криза в София, Пловдив, Бургас, Русе, Видин, Благоевград, Кулата, Калотина и Свиленград. В други населени места като Варна, Смолян, Стара Загора, Плевен, Чирпан и други градове, представители на транспортния бизнес също са се само организирали. Те не с членове на официалните неправителствени транспортни организации. Информация и отговорност за техните действия носят самите компании по места.


Програмата в град София предвижда:

08:00 часа Събиране на превозните средства на входа на София при АМ Тракия

09:00 часа Тръгване на камионите

09:30 часа Тръгване на автобусите

10:30 часа Шествие на камиони по маршрут АМ Тракия - Казичене – Ботевградско шосе и обратно

11:30 часа Представяне на конкретните искания – ларгото пред Министерски съвет

В Пловдив представители на транспортни бранш ще проведат ефективни протестни действия по Асеновградско шосе, Карловско шосе и Голямо Конарско шосе. В останалите градове, мирните протести ще се проведат в централната градска част.

Движението няма да бъде прекъснато, но ще бъде затруднено, затова се извиняваме предварително и напомняме, че изразяването на нашето недоволство не е политическо, а икономическо и социално. От цената на транспорта зависи стойността на всяка стока и услуга, която всеки българин заплаща.

Очакваме Ви!

В стачните действия ще вземат участие служители и работници на Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Конфедерация на автобусните превозвачи, Национално сдружение на Българските превозвачи и Съюз на международните превозвачи.

Вижте още: