Искате да се развивате, а ви липсва стратегия?  Интерактивен форум ни вдъхновява да открием ценни знания, докато споделямеТочно година след възникването й, разгърнала се със серия от информационни срещи в редица български градове, кампанията „Пътят на предприемача“ събира свежи и дръзки въпроси във финален практически форум. Домакин на събитието, планирано за 29 февруари 2020 г., ще е Българският Културен Център в София.

Какво е "Пътят на предприемача"

Зад информационните срещи в рамките на тази авторска кампания стоят лекторите от екипа на „Консендо България“ и техния дългогодишен опит в областта на бизнес развитието.

От „Консендо“ поясняват какво отличава тези срещи от всички подобни формати: „Непосредственият диалог с младите хора е най-ефективният начин да вникнем наистина в техните идеи и да бъдем полезни с насоки за развиването им. По информация на НСИ обезкуражените лица между 15 и 64 години само през третото тримесечие на 2019 г. са повече от 60 000 . Те желаят да се трудят, но не търсят възможности активно, защото просто не смятат, че ще успеят да намерят работа. Ние не предлагаме екстравагантни формули на успеха, нито смятаме, че успехът се случва „отвън“. Вярваме, че у всяка личност има потенциал, който може да се разгърне с амбициозност, последователност и конкретни постъпки.“

Тазгодишният формат е планиран така, че прецизно да балансира теоретична с практическа част. С първата участниците ще получат професионални съвети за адекватно оптимизиране на финансите. Ще бъдат обстойно разгледани стъпките в съставянето на конкурентноспособен бизнес план, преди да бъде представен за финансиране. Участниците ще имат възможност да вникнат задълбочено във вдъхновяващи примери за успешни бизнеси, стартирали с почти нулев капитал. Форумът предвижда практически насоки към поставянето на лични цели. Екипът ще наблегне върху анализ на успешни предприемачески подходи за развитие и задължителните стъпки пред начинаещия предприемач.

С какво заключителното събитие надгражда постигнатото от „Пътят на предприемача“ досега?

Традиционно, всички включили се ще имате възможност за пълноценна обмяна на опит. Ще се съсредоточим върху пропуските, които ни пречат да успяваме, независимо колко уникални идеи имаме. Целта е с този формат да откроим решения на проблеми „извън кутията”. Фокусът в обучението са мотивацията и инициативността. Всички млади хора, които вярват в качествата си, но се колебаят как да ги приложат най-ефективно, могат да се възползват от знания и насоки, които ще получат в синтезиран вид от нашия екип.

В заключителния етап в последния ден на февруари ще работят по предварително подбрани реалистични казуси. Индивидуалният опит, с който всеки участник се включва във форума, ще се открои в мастърмайнд групи. „Мастърмайндинг концепцията се налага сравнително отскоро у нас като едно от средствата за решаване на реални казуси с участието на хора с различни професии, възраст и социален статут“, подчертават от „Консендо“. Концепцията за мастърмайнд групите всъщност е на почти 100 години. Тя е вдъхновена от опита на емблематични имена като Хенри Форд и Томас Едисън. Индивидуални въпроси, но и проблеми, които засягат една социална общност могат успешно да попаднат във фокуса на мастърмайнд групите.

Защо финалният етап на „Пътят на предприемача“ ангажира със споделяне и слушане

Досегът с гледни точки, опит и познания на другите обогатява и надгражда собствените субективни възгледи в различни житейски сфери. Това позволява преоценката на собствените амбиции и цели и предлага допълнителни подходи към различни ситуации.

За кого ще е полезно обучението?

Със заключителния си етап “Пътят на предприемача” има за цел да вдъхнови ефективна промяна в нагласите. „Мисията ни е да насърчим все повече млади хора да придобият самочувствието, че могат да управляват сами живота си, да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове, но и да участват пропорционално в едно ефективно общуване“, обяснява Павел Хрисков, управляващ партньор на „Консендо“.

Вижте още: