Как се отразява коронавирусът на шивашката индустрия в страната?Какви са предизвикателствата и перспективите пред бранша споделя Антоанета Антонова, собственик на русенската фирма „Антоан Вилл“

В отговор на критичната ситуация, в която се намира целият свят, русенската фирма „Антоан Вилл“ започна да изработва защитни маски. Фирмата пренасочи цялото си производство към липсващите на пазара артикули, за да може да отговори на нуждите на обществото ни в този момент на извънредни мерки в страната.

Кризисната ситуация изправи шивашкия бранш пред множество предизвикателства – европейските държави продължават да затварят границите си, клиентите се отказват от поръчките си, продажбите силно намаляват. Всички бизнес сфери са изправени пред сериозни затруднения и в този кризисен момент „Антоан Вилл“ взима решение да се включи в производството на текстилни маски за лице. Да помогне в грижата за здравето и безопасността не само на своите клиенти и служители, но и на всички, които са притеснени за своето здравословно състояние, е сред приоритетите на фирмата.

Неотдавна компанията бе и сред първите, които с готовност откликнаха на апела на Община Русе към шивашките фирми в региона да се включат в изработката на защитни облекла и маски. „Антоан Вил“ е изключително обществено и социално активна не само на територията на Русе, но и е силно ангажирана в професионалното развитие на бранша в страната. Антоанета Антонова, в ролята си на член на управителния съвет на БАТОК (Българска асоциация за текстил, облекло и кожа), беше и сред поканените на среща, инициирана от зам.министър-председателя Томислав Дончев с различни браншови организации в България по въпросите за липсите на пазара, причинени от пандемията. „Мобилизирали сме целия екип в производството на маски и сме готови да поемем и още поръчки, защото осъзнаваме спешността на тази задача и изключителната отговорност тя да бъде качествено и своевременно изпълнявана“, сподели Антоанета Антонова. „Ние като работодател също спазваме всички мерки за здраве и безопасност на нашите служители“, допълва тя.

Текстилните маски за лице, които произвежда русенската фирма, са за многократна употреба, като за изработката им се използва памучна материя, а специалният им дизайн позволява да бъде добавен и допълнителен филтър между отделните пластове. Платовете предварително се изваряват и след това се гладят, за да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания на целта, за която са предназначени. Маските на „Антоан Вилл“ се грижат не само за здравето ни, но и за добрата ни визия. Модерни, красиви и с прекрасни цветове, те ни носят комфорта и спокойствието, от което всички се нуждаем в този момент.

Как се отразява коронавирусът на шивашката индустрия в страната?

Как се отразява коронавирусът на шивашката индустрия в страната?

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...