1471160Международната логистична компания карго-партнер наскоро отпразнува поставянето на покрив в новата си база в София. Логистичният център, сертифициран с ТАPA A ще осигури над 16 500 м2 зони за складиране, както и 2000 м2 модерни офис-площи. Работните операции са планирани да започнат в средата на годината.
На 23.03 тази година карго-партнер символично отбеляза поставянето на покрива на новия си логистичен център в София. През юни 2018 логистичната компания ще премести своя централен офис в новата локация. В основното хале ще се съхраняват над 22000 палета, цялата площ е 16,500м2, от тях 2000 м2 са отделени за офиси,които ще осигурят работни места за повече от 130 служители. Проектът е реализиран от строителна компания Юнг и благодарение на съвместната им работа с Инт Арх. Логистичният център е сертифициран с високия клас ТАПА А и е оборудван с най-модерни системи за контрол и наблюдение, както и LED oсветление в цялата сграда. Откриването ще премине през два етапа: офисите и основното хале ще заработят през юни, а останалите зони - в края на юли.

Локацията е стратегически избрана в рамките на града за оптимално улеснение на клиенти и служители. Точното местоположение е улица „Васил Златарев“ 44А, в непосредствена близост до метростанция „Софийска Света гора“ и изходите на града до главните пътни артерии. Близостта до летище София е значително предимство, тъй като въздушният транспорт е от особенна важност за карго-партнер в България. В допълнение, железопътната връзка осигурява възможност за разтоварване на стоки директно от влаковата композиция в склада.
Церемонията по поставяне на покрива бе организирана от строителната компания Юнг. По време на събитието главният изпълнителен директор на фирмата Николай Пенев благодари на всички строители за усилията им и заяви, че е много доволен от крайния резултат. Антон Стойков, управител на карго-партнер в България, също изрази признателността си към всички, които допринесоха за изграждането на новата сграда. Гостите на церемонията бяха поканени на специален тур от приземния етаж до покрива на логистичната база. Обиколката завърши на терасата, която ще служи като зона за отдих за служителите. По време на церемонията Антон Стойков отбеляза: "Тази годината е важна за нас - не само, защото нашите сътрудници се преместват в нова сграда, но и защото ние празнуваме 15-годишнината от основаването на карго-партнер в България". През последните години компанията бележи годишен ръст от 35%, увеличава пазарния си дял и непрекъснато разширява портфолиото си от услуги.


Глобално, карго-партнер отбелязва 35 години от създаването си. Основана през 1983 г. Във Виена като специализирана логистична фирма за въздушнен транспорт, компанията вече има 130 офиса по целия свят и предлага цялостно портфолио от решения за въздушен, морски, сухопътен, железопътен транспорт, складиране и управление на веригата за доставки. През последните години карго-партнер постави специален акцент върху стратегическото разширяване на световния складов капацитет. В допълнение към iLogistics Center в България други значими инвестиции на фирмата са iLogistics Center във Виена с обща площ над 12 200 m2 ( предстоящо откриване през есента на 2018 г.), разширяване на логистичния център в Дунайска Среда, Словакия от 7,200 до 14,200 м2 завършен през 2017 г., допълнително разширяване с 4,000 м2, което ще бъде завършено до края на 2018 г.), както и нови складове в Хамбург (4,900 м2, открити през 2017 г.), Clarksville, TN и Чикаго, IL , открити през 2017 г.), Любляна (25 000 m2, предстоящо откриване през лятото на 2019 г.) и Хонг Конг (3000 m2, предстоящо откриване до декември 2018 г.).

Вижте още: